NU SÄGER VI HEJDÅ, MALTA!

Malta
28 juli 2011 landade vi på Malta för att bosätta oss här i fyra månader. Fyra månader blev ett halvår, blev ett år, blev 15 månader, blev två år. Men nu är det slut! Det ligger två onewaytickets till Göteborg i lådan, med avgångsdatum 28 juni 2013.
 
Det känns så himla konstigt, men vi är nog klara med den här ön nu. Jag har älskat att bo här, men det är dags för nya äventyr för mig och min pojk - i Sverige!
 

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Maria:

skriven

Men neeeeeej jag tänker ju flytta ner. En fråga: känner du att du skulle rekommendera ett par i 26-27-års åldern att säga upp sina (bra) jobb i Göteborg för att flytta ner till Malta och ha det gött? Snälla va ärlig!! Vi vet inte om vi bara är uttråkade och att det kanske går över, eller om vi verkligen behöver komma bort, jag vill VERKLIGEN komma bort, frågan är bara vart! tacksam för svar.

Svar: Hej Maria!
Vad kul att ni överväger Malta. Det är givetvis en supersvår fråga när jag inte har koll på hela er livssituation. Jag skulle säga att Malta är en superskön ö att flytta till om man bara vill ha en paus från sin vardag och rutiner. Tempot här är lågt, klimatet är onkeligen ett plus och det är nära till allt. Vill ni istället åka hit med målet att hitta jobb som motsvarar de ni har i nuläget är jag desto mer tveksam. För att få en hygglig lön krävs det arbete på svenska företag (Maltesiska företag betalar endast några få euro i timman), varav merparten är spelbolag. Är det inte en bransch man är intresserad av finns det med andra ord inte så mycket alternativ.

Jag hoppas att jag var till god hjälp.
Lycka till!
Julia

2 mammaL8

skriven

Ska bli underbart att ni kommer hem! Men lite tråkigt att inte ha möjlighet att åka och hälsa på er fortsättningsvis...