MORGONRÖRELSE

Träning

Idag gick det bra. Lyfte, slet, vände, hoppade, kastade, dippade, kombinerade. En bra start på dagen, och nu avslutar vi det med lite jobb. Glad fredag!

Kommentera här!

POPEYE VILLAGE

Malta
Klockan ringde tidigt imorses, i alla fall enligt vår uppfattning. Vi hoppade återigen på buss 222 och åkte uppåt ön. Idag går vi av vid Mellieha Bay som ligger på öns östra kustsida. Vi promenerade två kilometer, och då vi är på öns absolut smalaste plats innebär det att vi tar oss ända till öns västra kuststräcka istället.
 
Väl på andra sidan hittade vi Popeye Village, alltså platsen där filmen om Karl-Alfred spelades in. Perfekt väder, grönska, en god mexi-lunch och en öl i solen senare är vi hemma igen.
 
 
 
 
En kommentar

STRANDBUS

Malta

Idag tog jag med mig min fina pojk till Paradise Bay, alltså där vi var med jobbet i fredags. Stranden är liten och lite i skymundan, så det var inte mer än 20 personer där idag.

Vill ni ha något lite lugnare, mysigare och mindre turistigt än Golden Bay tar ni buss 222 (från Sliema/St Julians), åker ända upp till Gozofärjan och traskar 5-10 minuter väst. Där är ert nya paradis!

2 kommentarer

65 KILO KÄRLEK

Malta

En dag, fem väskfyllningar, två fulla tvättmaskiner, en full säck skräp. Vi har börjat förbereda flytt idag, och det här är det roligaste jag vet (efter IKEA).

Total slutsumma som ska hem: 65kg.

Kommentera här!

SOLSTRÅLE!

Malta

Idag går jag till jobbet med vetskapen om att när jag väl kommer hem ikväll får jag stanna hemma i tre dagar. På något sätt är det omöjligt att inte vara glad då!

Dagarna ska spenderad både på nytta och nöje; dels ska det strandhängas en del (imorgon!) och dels ska det provpackas (måndag!). Att provpacka innebär denna gången att vi ska packa ner ALLT vi äger i omgångar för att se hur många väskor vi behöver införskaffa och ta med hem till Sverige. Hur mycket saker kan man ha samlat på sig under två år tror ni?

En kommentar

COMPANYEVENT

Malta

Idag har vi haft en grym dag med supportgänget! Vi var på Paradise Bay som ligger på den norra delen av ön. Vi har deltagit i en femkamp, och vunnit. Ätit grillbuffe, med två lass. Solat, med faktor. Flätats, med fiskbensmönster. Druckit, utan alkohol för min del. Och sen har det fotats en del, men de bilderna dyker inte upp förrän imorgon!

Jag har väldigt goa vänner, och ett fruktansvärt generöst jobb!

Kommentera här!

BRA JOBBAT GRABBEN!

Träning

Min hjälte Antony tog ett nytt steg i sin PT-karriär i veckan då han förflyttade sig från flera olika gym till sin egna lokal! Vi är nu på taket av Hotel Preluna, belönas av solen hela timman och pumpar elektromusik på hög volym!

En månad kvar ihop, här ska skapas magi!

Kommentera här!

OM TVÅ VECKOR...

Malta
... sitter jag och äter middag med mina fina föräldrar! Vi får äran att ha dem här under en vecka, för att sedan välkomna Carls familj, och sist men inte minst Ida och Linnea! Fyra dagar därefter flyger vi härifrån. Förstår ni hur snabbt tiden kommer gå?
 
3 kommentarer

INSPIRATION!

Träning

Här kommer en släng med inspiration jag har använt den sista veckan. Ledord är styrka, synliga muskler, hälsa, balans och långsiktigt tänkande.

En kommentar

EN VANLIG DAG

Malta

Jag ska göra mitt bästa för att inte hamna i ett mönster med "fot-mot-havet"-bilder nästkommande månad.

Med start, imorgon.... :)

Det är sommar nu mina vänner!

Kommentera här!

NU SÄGER VI HEJDÅ, MALTA!

Malta
28 juli 2011 landade vi på Malta för att bosätta oss här i fyra månader. Fyra månader blev ett halvår, blev ett år, blev 15 månader, blev två år. Men nu är det slut! Det ligger två onewaytickets till Göteborg i lådan, med avgångsdatum 28 juni 2013.
 
Det känns så himla konstigt, men vi är nog klara med den här ön nu. Jag har älskat att bo här, men det är dags för nya äventyr för mig och min pojk - i Sverige!
 
2 kommentarer

SÖNDAG

Vardag
Visst har det varit lite dåligt tryck här det sista? Fint väder resulterar i färre timmar framför datorn.
 
Igår kväll värmde vi upp grillen på nytt för att äta grillad majs och en kycklingsallad med grill-kyckling. Hur gott som helst! Idag tycks det vara sportsöndag; förmiddagen på egen hand med morgonpromenad och gym och på eftermiddagen med hjälp av två fotbollsmatcher och en hockeyfinal. Så länge jag får ha dator, nagellack eller en tidning i knät är jag nöjd.
 
Kommentera här!

EN FANTASTISK DAG

Malta

Jag är mitt i ledigheten, dag 3 om man ska vara noga. Idag har vi haft en GULDDAG med morgonpromenad, soltimmar, ett skönt benpass och sedan lite lax på grillen. Jag är lycklig att dela mitt liv ihop med någon jag har så fruktansvärt kul ihop med!

Kommentera här!

NU ÄR JAG LEDIG!

Malta

Åh, efter 13 dagars schemalagt arbete är jag nu ledig i fem hela dagar. I dag var planen att åka till Blue Lagoon för sol och bad, men när väskan var packad och vi stod ute på trottoaren kollade jag av en slump på väderappen. Moln. Moln? Really!? Vi skrotade planen och gick för en lunch istället.

Nu är grabbarna ute på äventyr med öl och fotboll och jag ligger i soffan med massor av krämer, Biggest Loser på TVn och ett glas rött. Med påtår! I min värld är det faktiskt lördagskväll!

En kommentar

HELGKÄNSLA

Malta

Att låta klockan ringa 9.30 och sedan ligga och dra sig en timma till.

Få en puss på pannan och ett leende från en morgonrufsig favorit.

Att äta en kanongod frukost intill havet med perfekt kaffe och solen i nacken.

Mer behövs inte för att dagen ska bli gjord, 10 timmars arbete blir inte ens en ansträngning.

2 kommentarer

A NIGHT OUT

Malta

Igår fick vi 4 timmar av gottedrinkar! Vi sätter alla sorters varianter av mojitos på förstaplats och resten en bit nedanför.

PV (bargatan) är ett ställe för sig. Vi snackar kortkort, tight, höga klackar, fruuuktansvärt coola killgäng, billiga shotbrickor, för mycket dricka för de flesta och flötiga pizzaslice. Vi har klarat oss utan PV-problem tidigare, men igår small det till när Carl fick sin mobil norpad direkt ur handen när han stod och SMS-ade. Tack vare snabba reflexer hann han ikapp idioten och mobilen är i tryggt förvar igen. Slutet gott, allting gott.

En kommentar

ENDORFINER!

Malta

Endorfinerna spritter i kroppen efter dagens pass! A pushade mig till nya höjder; jag satt i jägarvila tills hela kroppen skakade, gjorde benböj tills knäna gav upp och höll ett tempo som fick svetten att droppa. Pass som dessa kan man inte få nog av!

En kommentar

WATERPOLO CLUB

Malta

Äter ni lunch på Waterpolo Club i Ta' Xbiex får ni denna vy som sällskap. En dryg timme och en Caesar senare är jag nöjd!

Kommentera här!

EN LITEN UPDATE

Malta
Malta är verkligen i sin glans just nu! Inte för att det är solsäkert och strandhäng hela tiden, utan för att det är ljusa långa dagar, lagom varmt, shortsvänligt men inte svett-kladdigt och lagom fullt med turister. Helgens besök har ersatts med ett nytt; f.d. backpackande Mikael. Efter 6 månader i Asien och Australien är killen tillbaka i Europa, och han önskar husmanskost. Allt utom stekt ris eller nudlar egentligen. Han är en förbannat uppskattad gäst på det viset!
 
Och vårt privata lilla hostel har även fått bekräftat att Linnea och Ida checkar in över Midsommar. Gud vad jag längtar!
2 kommentarer

SENASTE 48 TIMMARNA

Malta

Vi har haft en perfekt mix av allt hela helgen. Lite drinkar (mer för vissa), en hel del god mat, årets första klipphäng, lite solbränna och inga moln.

Imorgon går vi tillbaka till kontoret!

Kommentera här!

WEEKEND!

Malta
Nu är säsongen igång! Första "sommarbesöket" anlände på ön idag, i form av Carls kusin och Carls vän. Dagen till ära tog jag en minisemester hela helgen, och får jag som jag vill kommer molnen framför solen försvinna tills dess.
 
Kommentera här!

DINING OUT

Malta Mat & Recept
Igår var vi äntligen på stället med de fina lamporna. Trerätters (jag fuskade dag 1!) till ett fastpris av 25 euro. Lulu's är det korrekta namnet, och de får en 6.5a på en tiogradig skala.
Päron och gorgonzolasallad till förrätt. Den bästa av de tre som erbjöds!
2 kommentarer

SHOPPING PÅ MALTA

Malta

De senaste dagarna har jag varit lite rastlös och omotiverad, och det har resulterat i spontanshopping. Överlag är jag inte superimponerad av Maltas shoppingutbud, men det finns vissa guldkorn:
- I köpcentret The Point (Sliema) hittar ni Massimo Dutti, Nike, Mango, Makeupstore och New Look (Maltas motsvarighet till Gina Tricot)
- I centrum av Sliema hittar ni Zara, Topshop och Bodyshop (Det sistnämnda till kanonpriser, ca 50% av svenska butikerna)!
- I huvudstaden Valletta hittar ni världens bästa Hilfiger-butik. Den är inte superstor, men väldigt mysigt inredd. Bodyshop går även det att hitta i Valletta.

Det är gångavstånd mellan allt som erbjuds, och du kan utan problem avverka hela utbudet på en halvdag.

En kommentar