VAD UNDRAR DU?

Malta
Mars springer iväg med stormsteg, och snart är det dags för april - månaden som skiljer maltesisk vinter och sommar åt!
 
Nu när högsäsongen börjar närma sig har vi kanske några potentiella Maltabesökare bland oss? Har ni några frågor om Malta är det bara att hojta till;  var på ön bör man åka? tips på hotell? vad kan man hitta på? bra restauranger? Och så vidare...
 
Ordet är ert!

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Emha:

skriven

Hej! Åh vad kul att jag hittade din blogg :) Om cirka tre veckor åker jag på semester till Sliema/Malta. Tips om staden, vart man ska åka/se? Och hur är vädret, funderar på vad man ska packa med sig :)

Svar: Hej Emha,

Sliema och St Julians är grannstäder, och här bor ca 90% av alla svensk-malteser. Ön är liten; strandpromenaden som sträcker sig genom båda städerna är 6 km lång, så du behöver sällan använda mer än benen för att komma runt. I St Julians finns det mycket resturanger i en härlig miljö som heter "Spinola Bay". I Sliema hittar du öns shoppingutbud, mitt favoritfik Mint och lunchresturanger längst "The Strand". Från The Strand kan du även ta båten över till Valletta, Maltas huvudstad. Det kostar €1.5 per person.

Vädret i April är alltid svårt att svara på, då det är övergången mellan vinter/vår och sommar. Har du tur behöver du inte mer än shorts och t-shirt, men det kan även blåsa en del och komma lite skurar. Besök http://www.maltaweather.com/ när resan närmar sig!

Trevlig resa!
Julia

3 Lotta:

skriven

Hej ! Vi ska också åka till Malta den 15april. Vi ska bo i Sliema. Vi åker ifrån Göteborg. Ska bli mycket spännande att komma dit, där verkar vara väldigt mysigt. Om vi tycker om det så ska vi åka tillbaka i oktober. Hur är vädret i oktober? MVH Lotta

Svar: Hej Lotta,
Vad trevligt. Åker ni med Ryan Air kanske vi springer på varandra på flygplatsen den 15e! Oktober är rätt likt April vädermässigt skulle jag vilja säga. Det är en övergångsmånad mellan årstiderna, och det kan innebära både sol, skurar och blåsväder. Om målet med din resa inte är att ligga på klipporna och få färg, utan snarare att uppleva ön, skulle jag vilja säga att april och oktober är perfekta månader att åka hit då somrarna är lite för varma för äventyr.

Jag kikade tillbaka på min blogg för att se hur vädret har varit i oktober de senaste två åren, och här är ett inlägg som beskriver det rätt väl: http://juliaen.com/2011/october/veckan-som-gatt.html. Jacka och jeans kvällstid, och ofta t-shirtvänligt dagtid.

Trevlig resa!
Julia

5 Amir:

skriven

hej julia, jag har tänkt att flytta till malta till sommaren och börja jobba därifrån så jag hade uppskattat om du kunde rekomendera några bra hotel där det finns bra internet koppling eftersom jag jobbar bakom datan, eller om det finns lägenheter man kan hyra som har bredband finns det sådant? tack

Svar: Hej Amir,
Det beror på vilket typ av boende du söker. De hotell jag har erfarenhet av är mer av charterhotell som passar bättre för sol, bad och semester än för boende. Dock finns det gott om lägenheter på Malta, både för korttidshyrning och långtidshyrning. Vi har bredband hos ett företag som heter Melita, vilket kostar ca €30 i månaden, och kan bli installerat i alla lägenheter.

Letar du lägenhet på Malta skulle jag rekomendera den mäklare vi har använt. Han heter Tony Bartolo och jobbar på Remax. Mailadressen är tonyb@remax.com.mt. Vad jag skulle rekommendera att skriva till honom är:

- Var på ön du önskar bo
- Inom vilken prisklass du letar
- Hur många sovrum
- Andra önskemål? Vi har exempelvis bett om balkong, att inte ha gasspis, etc etc.

Hälsa från mig, och lycka till!
Julia

7 Malin:

skriven

Hej!
Jag åker till Malta 15/11 och planen är att få ett jobb där och stanna en lång tid framöver!
Undrar om du har några tips angående jobbsökandet, eller kanske vet något företag som anställer? :)
Malin

2 Tove

skriven

Jag undrar också om hur man ska tänka på när man packar! Jag åker den sjunde april och jag vet inte om jag ska prioritera varma eller tunna kläder? :)

Svar: Hej Tove!
Precis som jag rekomenderade Emha hade jag packat rätt varierat, då det är en övergångsperiod i april. Vi "malteser" kör forfarande på jeans de flesta dagar, men turisterna som börjar fylla strandpromenaden är inte lika bortskämda och är klädda i shorts redan. Kika in på http://www.maltaweather.com/ om några dagar för bästa pack-tips :)

Trevlig resa!
Julia

4 sofie

skriven

Hej! Ramlade precis in på din blogg och åh vad passande att man kan få fråga! Jag är sugen på att få veta mer av vad man ska se på Malta, flyttade hit för två veckor sedan och vill veta vad jag ska visa föräldrarna när de kommer om två månader? Golden Bay, hur tar jag mig dit? Vad bör jag betala för en tripp till Gozo / Comino? Förutom Gozo/Comino, vad mer på Malta bör man se?

Svar: Hej Sofie,
Välkommen till Malta! Mitt tips är att köpa en guidebok och bläddra runt i efter idéer, då jag inte har koll på dina intressen :) Vad jag har gjort med mina föräldrar när de har varit här är bland annat att ta båten över till Valletta där vi mest har strosat runt och ätit en god lunch. Vi har även åkt Hop-on-hop-off bussarna där du får se i princip hela ön! Senast de var här hyrde vi ett farmhouse på Gozo över helgen. Då vi hyrde bil har jag dessvärre inte koll på priserna för bussar upp till färjan. Till Golden Bay kan du ta en taxi (under 20 euro) eller åka buss. MAT är även ett stort intresse i familjen, och det blev därför många långluncher och goda middagar på kvällarna.

Hoppas ni får en mysig vecka!
Julia

6 Petra

skriven

Hej! Vilken härlig blogg :) Jag och en kompis ska åka till Malta i början av juni. Vi ska bo på hotel San Pawl i Bugibba/St Pauls Bay. Vet du något om hotellet? Bra restauranger i området? Något vi måste se? Vi har ju gjort en lista på allt vi vill försöka hinna med under våra 8 dagar, men du som bor på ön kanske har några roliga tips :)

Svar: Hej Petra!
Jag har endast varit i Bugibba två gånger, och då för två snabba lunchstopp. Dock är ön relativt liten, och ni kan enkelt ta dagsutflykter till Golden Bay (en av Maltas bästa sandstränder), upptäcka Popeye Village som ligger rätt nära, åka till Sliema/St Julians där de flesta butiker och restauranger finns, ta färjan över till Gozo och hoppa på en av de gröna Hop-on-hop-off-bussarna som passerar Bugibba.

Ha en trevlig semester!
Julia