EN LITEN PAUS

Malta

Många har frågat om bloggen kommer rulla vidare även när jag bor i Sverige. Svaret är ja, men först är det dags för en liten paus. Just nu vill jag bara umgås med folk jag har saknat fruktansvärt mycket, supa in grönskan, äta svensk mat, springa i skogen, återupptäcka golfen, få struktur på mina prylar, läsa mycket böcker och komma in i en skön semesterfeeling. Allt detta utan att behöva dokumentera, slå på datorn varje kväll och känna mig stressad om det inte skulle hinnas med.

Jag hoppas verkligen att ni finns kvar om två-tre veckor när jag återkommer. Lite mindre Malta, men desto mer Sverige! Kram så länge.

9 kommentarer

HELVETESHOTELLET

Malta

Vi röjer, städar, slänger, packar, sorterar, skänker, dammar, sprayar. Lakanen är tvättade för sista gången och vi har således tvingat ut oss själva på gatan. Eller snarare tre gator bort, till Windsor Hotell - helvetet på jorden för en ickerökare. Nog för att vi valde det närmsta och billigaste, men att behöva kippa efter luft när man går in i rummet var för mycket även för oss. Är det ens lagligt att tillåta rökning i ett hotellrum 2013? Och är det ens lagligt att inte informera om att det finns rökrum/icke rökrum när man bokar?

Vi ligger numera här, i Sarah och Tomas gästrum. Gästvänligheten är hög, och det är tur att allt på Malta endast är en promenad bort. Samtlig packning (6 väskor tot) står tryggt förvarat på Hotellet och vår egna lägenhet är nästan tom och färdigstädad.

Vi känner oss väldigt utspridda, men snart kommer belöningen - Svea!

Kommentera här!

EN LINNEA OCH EN IDA

Malta
En underbar vecka har passerat. Vi har stekt på stranden på dagarna, och ätit gott på kvällarna då kameran varit med. Imorses försvann båda töserna, och vi går nu in på operation packa-städa-rensa-flytta; spännande!
 
2 kommentarer

VI HAR FINBESÖK!

Malta
Världens bästa Linnea har kommit till Malta. Vi har premiärbadat i havet (ja, vi har krukat ordentligt iår), njutit av solen och ätit hejdå-middag med hela familjen Ahlvik. Carl får vi som tur behålla här, medan de andra sätter sig på ett plan hem mot Sverige imorgon förmiddag. TACK för en fantastisk vecka!

Dags att krypa ner, tidigt inträde till klipporna imorgon har beställts! Natti.
Kommentera här!

TEMPTASIA

Malta Mat & Recept
Första månaden på Malta blev vi medtagna till Temptasia, på taket av the Palace Hotel. Vi har inte varit tillbaka sedan dess, men firade 24-årsdagen med kött, vin, asiatiskt, friterad glass (!), drinkar och härligt sällskap där ikväll. Restaurangen rekomenderas varmt!
 
 
 
Kommentera här!

GOZO

Malta
Tredje, och sista, gången gillt. Gozo är helt annorlunda jämfört med Malta; grönska, lugnt, öde. Idag tog vi buss runt ön och såg bland annat Azuro Window och världens äldsta fristående byggnad. Tjusigt värre!
En kommentar

MELLAN TVÅ JOBB

Malta
 
Sista natten avklarad. Likaså sista jobbpasset här på Malta. Nu har jag semester fram till September då jag mot alla odds förmodligen ska bli student igen.
 
Kommer jag klara två och en halv månad utan sysselsättning? Nej, förmodligen inte. Jag letar äventyr, säg till om ni har några!
 
 
5 kommentarer

OMVÄXLING FÖRNÖJER

Malta

Ett gäng har åkt hem, och ett annat har anlänt. Jag jobbar på nätterna, sover på dagarna, och går ut och äter med familjen Ahlvik på kvällarna. Hjulet rullar, och det blir banne mig inte mycket tid till att blogga! Ska försöka få in ett inlägg med mamma och pappas sista dagar på Malta senare idag, fram tills dess får ni en bild från en underbart mysig middag igårkväll.

Kommentera här!

GLAD FÖDELSEDAG JULLAN!

Malta

NÅGON virrig 20-åring tog ur minneskortet ur kameran, och satte aldrig tillbaka det. Det blev därför inte så mycket bilder tagna idag. Men här kommer en bild som beskriver födelsedagen rätt väl. Njutning!

Kommentera här!

TORSDAG

Malta
 Idag har vi spenderat merparten av dagen i Valletta. Lite moln på himlen, och shoppingfingrarna kliade på våra turister. Dagen avslutades med en dan-före-födelsedan-middag som innebar en riktigt röd köttbit.
 
Kommentera här!

TISDAG

Malta
Idag har det tagits en morgonpromenad längsmed vattnet, vi har ätit frukost på Mint, det har gjorts manikyrer och pedikyrer, solats på Paradise Bay och ätit en god middag på Tapaz. Sparrisen var favoriten, som så många gånger förr!
 
Kommentera här!

EN AV DE DÄR VECKORNA...

Malta Träning
Var åttonde vecka ramlar jag ner i hålet. I hålet vägras träning, suktas choklad, älskas sovmornar och trotsas det. Jag vill inte springa, man får äta godis på tisdagar, det är bättre att kolla på tv än att lyfta vikter.
 
Jag har någonstans lärt mig att acceptera dessa trotsperioder, men försöker hålla det till en rimlig gräns på 7-dagar. Eftersom jag har två timmar i veckan permanent uppbokade med Antony, och jobbar 3 kilometer hemifrån får jag lite "vardagsmotion" ändå. Utöver det gör jag bara det som känns kul i träningsväg. Idag innebar det att jag slängde upp 30 kilo skrot på axlarna och squatade 170 gånger, om några få dagar innebär det att jag ska ta med min mamma på en löptur på strandpromenaden.
 
Efter vårt motvilliga pass idag tog vi oss till Mint för en lunch. What to say? Jag älskar det stället.
Kommentera här!

VALLETTA

Malta

Idag var det dags för huvudstadsbesök! Vi åt lunch på Café Jubilee som har urgoda sallader och pastarätter. Idag har det droppat lite från himlen och varit allmänt grått, så ett bord inomhus gjorde verkligen ingenting.

Imorgon ska jag ta upp löpningen efter tre veckors knästrejk! Nu vet ni det. Och jag måste därför tvinga mig ut (suck). Jag lovar att rapportera resultatet!

Kommentera här!