REKORD - SO FAR

Malta

Jag har alltid haft en mental spärr som säger att jag endast kan springa 5 km. Nu när den är spräckt behöver jag aldrig ramla tillbaka, och på fredag knäcker jag åtta-strecket. Allt går om man vill!

En kommentar

NY VECKA - NYA MÖJLIGHETER

Malta

Två tunikor, ett benpass, några Linnea-timmar och en höstig fläskfilégryta senare är det tisdag. Det var en bra dag igår!

Trots rödvin, kaffe och mögelfläckar (!) på tre olika vita plagg känner jag att jag har medvind för tillfället. Fortsätt såhär tack.

Kommentera här!

HELGENS PASSIVITET

Malta

Helgen har bestått att kvalitetstid, massage, sovmornar, hotellfrukost, "The George hotel", vin, god mat, bad, bubbel, film och avkoppling. Vi behövde nog detta nu!

4 kommentarer

VECKANS TRÄNING SO FAR

Malta Träning
Varannan dag styrka, varannan dag löpning. Jag tjuvstartade redan i söndags och är därför på mitt femte pass idag. Jag har för de två första gångerna i mitt liv sprungit 7km utan att gå och jag har konstaterat att 45 minuters styrka räcker för att musklerna ska gråta av utmattning. Jag njuter!
Konceptet med löpningen är enkel de första fem veckorna. En jämn fart i 40 - 44 - 40 minuter. Nästa vecka är det 44 - 48 - 44 minuter, därefter 48 - 52 - 48 och så vidare. Appen jag använder för att mäta heter Endomondo.
2 kommentarer

DET RULLAR PÅ...

Malta

Det är "höst" på Malta. Det regnar ibland, det är för varmt för jacka ibland, det går att springa i shorts ibland, jag fryser så jag gråter ibland. Var dag är ett väderäventyr, men oftast belönas vi av klarblå himmel och sol. Det är därför jag älskar att bo här! Snart är det dessutom helg!

2 kommentarer

HÄLSOMORGON

Malta

God morgon gott folk. Klockan slog redan vid 5.45 imorses, dags för morgonpromenad i regnet! Återstår att se om klockan ringer vid samma tid imorgon..

Varje måndag och torsdag får vi även megaleverans av frukt till kontoret. Tror ni jag mår nu eller?

En kommentar

TILLBAKA TILL VARDAGEN

Malta Träning
6 dagar går fort, speciellt när man är ledig. Samtidigt är det alltid skönt att komma tillbaka till rutinerna.
 
Kroppen värker ständigt, behöver personlig assistans för att greppa saker som inte ligger på en höjd mellan 0.5-1.5 meter, ser ut som en 80åring när jag ska sätta mig ner, och varje steg innebär lite smärta. Tre tuffa träningspass med nya övningar har alltså gett resultat! Träningsvärk - bästa värken!
 
Bilderna till vänster är från fredagens kickoff, både version städad och version "vi har druckit några öl". Och ja mamma, Sarah har på sig din favoritskjorta!
En kommentar

CRAVINGS

Malta
Igår var vi ute och dammade av glasen. Det kallades kickoff, och slutade med rödvin på Black Bull. Idag är jag oförskämt pigg och erbjöd mig att följa med Carl som handlingssällskap. En sockerfri månad innebar att jag kom hem med ananas, två tomater och brieost. Bara att börja frossa...
Kommentera här!

NYTT

Malta
En av de saker jag saknar mest här på Malta är ett eget hem. Allt hyrs möblerat vilket visserligen är förbannat smidigt, men jag saknar ändå känslan av att lägga hjärta och kraft på varenda utvald pinal. Ni som har varit i mitt flickrum vet att det inte finns en yta tom där.
 
Köket är min favoritplats i lägenheten, och förgyldes idag av färska örter, nya underlägg, burkar och fat. Något ska man väl kunna unna sig..?
 
 
En kommentar

ALLTSÅ, MALTA....?

Malta
Jag och Julia tänkte vara duktiga idag. Hennes IDkort har blivit stulet, och mitt är inte giltigt då jag har flyttat. För att åtgärda detta måste man ta sig till Valletta, fylla i tusen papper, sitta i kö i två timmar och sedan få ett surt grymtande av en arg komunman med 30 kilos övervikt som innebär att man är godkänd.

För att göra något fint av det snörade vi på oss våra Nikes, tog passet under armen och traskade dit. För att få reda på att de har bytt lokal och öppetid.
 
- När stänger det nu då?
- 11.30.
 
Behöver jag säga att klockan då precis slog 11.33?
Trots det, en mycket mysig förmiddag! Valletta kan man spendera mycket tid i.
 
2 kommentarer

NY INSPIRATION

Malta Träning

Idag träffade jag Anthony, personlig tränare, för första gången. Tanken är att jag ska vara i mitt livs form (hittills) i juni när jag fyller 21, och jag tror att han kommer spela en viktig roll i resan dit.

Idag var det testdag. Vi vägde, mätte, plockade fram fettprocent, gjorde styrke-, konditions-, uthållighets- och flexibilitetstester. Han flyttade mitt "milen på en timma"-mål från nyår till maj och lovade mig magrutor om jag lyder hans instruktioner. Det kommer bli en spännande vår!

3 kommentarer

ÄR JAG VUXEN NU?

Malta
Tanken var att vi skulle steka kinderna lite i den tidiga vårsolen. Strax efter att jag kom in från morgonens tur öppnade sig himlen, och vi fick erfara regn, åska, blixtar och hagel. I protest tände jag ljus och hämtade täcke. Soffläge resten av dagen!
 
Klockan fem började det krypa i benen och vi tog oss bort till Sliema. Jag kom hem med 1kg youghurt och tvål. Låter jag inte som en förbannat spännande tjej? Jo, jag tror nog det.
En kommentar

TISDAG

Mat & Recept Vardag
Har varit ute och sprungit/gått/tvingat mig fram 6 km. Jag ska ska ska tycka att det här är skönt en dag, jag bara ska det.
 
Nu ligger jag i soffan och återfår lugnet. En portion hemmagjord Müsli (receptet här) med youghurt för att sedan möta upp Sarah, och Linnéa som nyligen flyttade tillbaka till Malta. Glad tisdag!
 
 
2 kommentarer

OMVÄNDARDAGEN

Malta
Då var den här, den efterlängtade långhelgen. Gick av passet imorses vid åtta och har försökt hålla mig vaken sedan dess. Solen sken lite väl skönt för att jag skulle hålla mig, 30 minuter fick jag samla energi innan Sarah ansåg att hon ville få tillbaka sitt sällskap.
 
Klockan närmar sig tio. Dags att krypa ner!
Kommentera här!

GOD MORGON!

Malta

Klockan har slagit sju, och det är därför mindre än en timme kvar innan jag går på långhelg. Långhelg innebär 6 heldagar utan arbete, kunder eller "vänligen återkom om något är oklart".

Så hur ska dessa dagar spenderas? Fånga så mycket sol som möjligt, springa några varv runt Sliema, träffa en man som ska göra mig starkare än Pippi och laga mat är planerat än så länge. Att ta dagen som den kommer har jag alltid haft svårt för, jag lär väl dra på mig något projekt under tiden...

 

Puss och kram till Idur som tar steget i rätt riktning idag

 

2 kommentarer

MÅL 2013

Malta Träning
 
Listfantasten inom mig älskar nyår, nyårslöften och nystart. Veckomål, månadsmål, halvårsmål och årsmål har satts upp, och nu är det bara att börja kicka!
 
Ett av mina mål är att springa milen under en timma till hösten. Målen innehåller även magrutor, definerade axlar och mitt livs form. Mycket träning, precis som förra året!
 
En kommentar

BÄSTA KÖTTFÄRSSÅSEN

Malta Mat & Recept

Jag siktar på att kunna göra en riktig paradrättsköttfärssås en dag. Idag gjorde jag den bästa hittills. Knepet var ett överflöd av vitlök, timjan, basilika och svartpeppar. Utöver det fylldes röran av nötfärs, championer, soltorkade tomater, majs, lök, grädde, tomatsås och soja.

2 kommentarer