KNYTIS

Malta Mat & Recept
Middag med världsklass igår! En bit rött, ett glas rött, ett vitlökssmör minus vitlök men med rödlök och rödvin i, potatisgratäng och bea.
Knytkalas är underskattat! Vi delade upp ansvaret för tillbehören och man tar med sitt eget kött. Grabbarna stod vid grillen och jag och Sarah övervakade gratängens utveckling samtidigt som vi smuttade rödvin. +++++
En kommentar

ÅH SÅ LÖRDAGS-CHICKT

Malta Mat & Recept

Jag halvsov halva dagen med en bok i ena handen. Man ligger under täcket, läser två rader, somnar en kvart, läser lite, somnar en kvart till... Tillslut strosade vi bort för en lunch i solen. Strosade ytterligare lite i butiker, gick hem och värmde soppa på burk. Ack så simpelt, men det var en av de mysigaste måltiderna på länge. Alla kvällens aktiviteter avbokades, och jag landade istället med min prins under en filt och med en påse godis i soffan.

Dagar man minns!

2 kommentarer

NU SLÄNGER VI VÅGJÄVELN

Malta Träning

Jag fick en uppenbarelse i morses! Jag ställde mig på vågen, såg samma siffra som jag har gjort den senaste månaden och tänkte omedelbart att min kära våg
a) behöver nytt batteri
b) endast kan visa vissa siffror
c) inte är rätt medel för att visa mina framgångar längre

C. Förra året var den till fantastisk hjälp, då jag faktiskt plockade bort rätt många mat&slapparkilon. Nu har min träning kommit till att handla om så mycket mer. Att springa längre, snabbare, lyfta mer, våga nya övningar och träna längre innan jag blir trött.

Så så länge jag håller mig till mina sex pass i veckan och utvecklas i fart och vikter så tänker jag STRUNTA i siffrorna på vågen. Det här är ett grymt framsteg för mig!

En kommentar

ONLY IN MALTA

Malta

Två vanliga vyer på Malta; färgglada balkonger och promenerande hästar i koppel. Den viktiga frågan är: på trottoar eller mitt i vägen?

En kommentar

TURKOSA TISDAGEN

Malta

Våren small till imorses, det är strålande väder, varmt som tusan (helsvarta kläder - ingen hitt) och humöret jobbar därefter.

Just nu sitter jag på kontoret och bristen på sysslor ger mig tillfälle att lyssna på Hannah & Amandas podcast. Den gör mig lycklig! Fasen vad tjejerna sprider energi.

En kommentar

VICTORY!

Malta
Idag lyckades jag vakna innan klockan ringde, och reste mig upp innan klockan slog halv nio. En prestation om man inte måste! Frukosten är i magen, SATC är på TVn och löpning står på schemat innan det är dags för jobb.
 
Kommentera här!

SÖNDAG

Malta Mat & Recept

Kan man må dåligt när man får äta rött kött tre dagar i rad? Jag kommer aldrig bli vegetarian, that's for sure!

Veckan som har gått har inneburit 3 träningspass med PT-Antony, ett 10km pass, sköna lediga dagar och strålande väder. Nu är det söndag, och nya mål ska sättas upp för nästa vecka. Få ordning på sovrummet kanske ska bli prio ett?

Kommentera här!

JOBBGALEJ

Malta
Temat var rött, Valentines och fri bar. Allt som allt, en riktigt bra kväll med en grym Betssonliga!
 
 
 
Kommentera här!

PULSKLOCKAN

Malta Träning
Den här lilla godingen har jag inte använt sedan jag och mamma sprang ihop. Tiden går fort, det är nu ungefär 5 år sedan vi slutade..
 
Tre pass i veckan ser därför ut såhär ett tag framöver
 
60 minuter - 120/138 slag per minut
40 minuter - 140/158 slag per minut
30 minuter - 160/178 slag per minut
 
 
Misstänker att detta är en riktig old school modell. Trivs jag med upplägget kanske jag avancerar!
Kommentera här!

MIDDAG

Malta Mat & Recept
Middagen var det då inget fel på igår i alla fall. Grillen tändes, entrecôn inhandlades, svampen och löken stektes ihop med grädden och pommesen var hemgjorda. Rullade från soffan till sängen och somnade fint.
En kommentar

VALENTINE'S

Malta

Mysig dag. Första sovmorgonen på väldigt länge, en brunch på mint, en promenad, en öl med Sarah och Tomas, filmmys, PT-timma (passar inte riktigt in...), fotboll och grillmiddag. Carl och strålande solsken som sällskap, mår bra!

En kommentar

TILLBAKA!

Malta
Nu har det varit tyst här ett par dagar. Det har jobbats, tränats, sovits och fixats i lägenheten. Vårt master bedrum är mögelinfekterat, vi sover i gästrummet och jag är trött på långsamma Malteser som inte fattar att problem växer om man skjuter på dem.
 
Linnéa har förstått det där med grannsämja, och kom igår över med hembakta semlor. Jag har även hunnit med en capuccino med Fanny och hennes Charlie. För några veckor sedan döptes han i Rom, hur häftigt är inte det!?
 
Livet rullar på, Sverigeresa är bokat, och ledigheten kommer passande - som alltid.
2 kommentarer

JAG VÄGRAR!

Malta Mat & Recept
Jag vaknade med förkylningssymtom i morses och var på väg att knäcka nacken när jag bankade huvudet i väggen. Laddade upp med en riktig dunderfrukost och stannade i sängen fram till klockan 1.
 
Den aningen suspekta vätskan jag hällde i mig var varmvatten med ingefära, citron och honung. Ingen smaksensation, men jag tror nog bestämt det är tack vare den som jag sitter här utan några känningar nu.
2 kommentarer

YESTERDAY

Malta Mat & Recept
Alla som dök upp skulle ha med sig något påläggsaktigt. Resultatet var en blandning av diverse sylt, banan, färska jordgubbar, riven chocklad, nutella, philadelphiaost, socker, smör, kanel, honung, kokos. Och föremålet som fick mig att bryta sockerfria februari; Sarahs vita chockladmousse. Livsfarlig!
 
Allt som allt, en mycket bra kväll.
2 kommentarer

PANNKAKSINTRODUKTION

Malta Mat & Recept
Enligt vissa källor är det den internationella pannkaksdagen idag. Vissa källor säger även emot, men i det fallet har vi selektiv läsförmåga. Det kommer samlas någonstans mellan 7 och 12 personer i lägenheten ikväll för att fira detta faktum, och vi har lovat att huset bjuder på pannkakor.
 
Som tur är är Carl född med stekspaden i handen, jag kan inte göra mer än trasiga smetklumhögar. Vi påbörjade projektet redan igår kväll (läs: Carl påbörjade, jag satt invirad i ett täcke på andra sidan köksön som ett moraliskt stöd). 50 pannkakor gjorda, resten blir ikväll.
En kommentar

LÖPARGLÄDJE!

Malta Träning
Jag är inne på vecka tre med min löpning nu, och det går bättre än någonsin. För en månad sedan hatade jag den här träningsformen, men nu är det veckans höjdpunkter. Mina bästa tips för att gå från noll till hundra i kärlek är...
 
1. MUSIKEN. En ny lista skapas varje vecka, helst med okänd musik sedan tidigare. Det finns inget som får igång mig som en riktigt bra mix. Här är veckans lista, och här var förra veckans.
2. OUTFIT. Bekvämt, tight och inte i vägen. Håret totalt uppsatt och mobilen i tryggt förvar i en hållare runt armen.
3. ENDOMONDO. Har tidigare kallat mig för sifferslav, och det står jag fast vid. Endomondo går att ladda ner via appstore, och uppdaterar dig vid varje kilometer om hur långt du har kommit, hur lång tid den senaste kilometern tog och hur länge du har sprungit totalt. Varje kilometer är en ny möjlighet att slå den föregående.
4. MÅL. Både långsiktiga och inför varje löppass. Just nu springer jag på tid, vilket gör att jag tvingas öka mitt tempo för att få den sträckan jag önskar. Perfekt!
 
 
En kommentar

ON THE ROAD

Malta
Det var längesedan ni fick se något från Malta, så här kommer en handfull bilder från morgonens promenad. Strålande sol övergick till moln och duggregn under timman, men det var skönt ändå.
Hade jag haft en (stor) slant över och massor med tid hade jag velat totalrenovera något av dessa ställen. Jag älskar ruckel, tänk hur fina de hade kunnat bli!
2 kommentarer

GLAD FREDAG!

Malta

Plus just nu
Tiesto & Allure - pair of dice, nya träningsskor beställda och köttmiddag ikväll

Minus just nu
En ständig trötthet, dålig kost några dagar och en helg full av jobb.

En kommentar