SOCKERFRITT MAJ!

Malta Mat & Recept
Nu är det dags för min nästa utmaning. Sedan jag åkte till Sverige (för en månad sedan!) har jag släppt på mina kostvanor, smugit in lite godis här och där, ätit större portioner, "unnat mig" för ofta och i allmänhet ätit för mycket sådant som är gott när det ligger på tungan - men som man alltid mår sämre av när det ligger i magen.
 
Maj blir en sockerfri månad, och jag vill ha med mig er på vägen! Vad sägs om en deal: inget godis, ingen läsk, inga kakor, chips, glass... You get it! Är ni beredda för 31 dagar utmaning?
 
3 kommentarer

GRÖNA FINGRAR!

Malta

Nu gör vi ett nytt försök. Förra omgången blommor dog, en efter en... Nu har vi sex nya krukor med grönt, bättre lycka nästa gång!

En kommentar

SOLEN ÄR TILLBAKA!

Malta Träning
Såhär härligt kan man ha på sin ledighet, det krävs inte mer för att man ska bli lycklig. Snart är det dags för omgång två av intervaller, så lyckan blir nog inte långvarig - haha!
Kommentera här!

IPHONE COVER

Malta

Jag har haft samma mobil i över två år nu, vilket är storslaget personligt rekord! Skal och plastskydd för skärmen är hemligheten, har aldrig behövt lämna in den för lagning. (Peppar, peppar...)

Myser ordentligt varje gång jag ser mitt nya skal. Det är lite inspiration blandat med kärlek, precis som jag själv vill ha det!

Kommentera här!

VARDAG

Malta

Himlen ser ut ungefär såhär. Jag är inne i en rytm med rutiner, jobb och inte mycket omskakande händelser. Det kallas vardag, och jag trivs rätt bra i den positionen.

Vardagen har dock en tendens att springa iväg. Timmar, minuter, dagar och veckor försvinner och jag har en förmåga att flyta med. För att stanna upp litegrann har jag börjat med något jag gjorde med mina föräldrar när jag var mindre; innan man somnar varje dag ska man nämna "dagens bästa". Dagens bästa kan vara ett möte, en maträtt, ett framsteg, en film, en present eller vad som helst. Än så länge har följande nämnts: ett möte i hissen med en fruktansvärt trevlig okänd dam, hyllande ord från min tränare, kvalitetstid med pojkvän och en kantarellpastarätt.

Vad är ditt "dagens bästa" idag?

En kommentar

MÖRKT OCH ONT

Malta Träning
Idag var lilla my (se bild) tillbaka hos den rosa plastblomman. Blev lite insprierad av Ida där hemma i Sverige, och håret är därför lite mörkare än vanligt nu. Jag trivs! Resultatet av mötet är färgfläckar i pannan och på tröjan. What to do?
 
Sen gör det ont. Ont ont ont ont. Jag hade ett monster-ben-pass med Antony i lördags, och träningsvärken har sedan smygit sig på. Imorses vaknade jag av smärta. "Det blir bättre av en promenad" tänkte jag och svassade ut en timma. Nej, det blev inte bättre. Det blev 3 gånger värre. Jag måste ha knäna böjda när jag går eller står upp, jag kan inte sträcka ut benen ens när jag sitter ner, smärtan är ihållande även i vila och det värker på ett förbannat obehagligt sätt. Jag ber till gud att det är träningsvärk, vi vill inte ha överbelastade eller sträckta muskler just nu.
 
Jag bjuder på den
En kommentar

A WEEKEND AWAY

Malta
Vi spontanade ihop en semesterhelg med varandra i fredags. Jag älskar hotell; hotellfrukost, hotellakan, stora hotellduschar, kingsizesängar, nötter till skampris och heltäckningsmattor i korridorerna.
 
För er som ska till Malta och funderar på hotell, vi rekommenderar SAS Radisson efter denna helgen.
Don't you worry, det är filter på bilden. Jag är fortfarande vinterblek!
 
 
 
3 kommentarer

VEM PÅSTÅR ATT INTERVALLER ÄR KUL?

Malta Träning

Jag ska börja intervallspringa nu för att få upp min speed, och igår var det premiär! Tanken var att jag skulle springa i 80% av min maxpuls (dvs 180bpm) i fem minuter, gå i två minuter och repetera det fem gånger. Efter första intervallen var jag på väg att spy, efter andra intervallen tänkte jag gå hem, efter tredje slutade jag prata (det fanns liksom ingen kraft till det), efter fjärde andades jag som en hund med tungan utanför och efter femte gormade jag i ett andetag till Carl att "detärbästattduhållerdigpåettförbannatbraavståndförannarsexploderarjag".

Och detta ska jag ta mig igenom två gånger i veckan. Vad sysslar jag med...?

En kommentar

TRÄNINGSRESULTAT

Malta Träning
Jag tänkte dela med mig lite av den utveckling i min träning jag har sett det senaste. Dels för att jag är nöjd, dels för att visa att det går om man vill och dels för att jag står fast vid att vågen endast är ett instrument som visar en siffra som (oftast) är helt oviktig.

Jag har sedan mitten av januari (3 månader sedan) tränat 6 pass i veckan; 3 pass med löpning, 3 pass styrketräning. Jag har tänkt på vad jag äter, men har varje vecka ätit något onyttigt. Mitt mål har varit att hitta rutiner i kost och träning som jag kan hålla på lång sikt, och jag har därför valt att inte utesluta kolhydrater/fett/vitt socker/skräpmat helt, utan vill kunna unna mig något gott för att sedan jobba på lika starkt igen dagen efter. Min tränare beskrev det bra:
You can allow yourself to cheat, but when you're doing good keep it as long as you can.

Bilderna nedan togs i mitten av januari och mitten av mars, alltså med två månaders mellanrum. Några resultat under denna perioden är:
- längsta löparsträcka har ökat från 6 km till 10 km
- midjemått har minskat med 4 cm
- jag har nästan dubblerat antalet armhävningar jag kan göra - på tå!
- jag har tappat ca 3% kroppsfett
Sist men inte minst har jag ökat 1.5 kg i vikt. Då midjemått och fettprocent är lägre, jag har blivit snabbare och starkare och jag dessutom ser skillnaden med blotta ögat stärker det därför min tro på att vi bara ska strunta i vågen.

Här är jag nu, en bit på väg med en bit kvar till mål! Mäter/dokumenterar ni er träning och utveckling på något sätt? Lämna en kommentar!

 

5 kommentarer

JAG ÄR TILLBAKA!!

Malta

Jag är tillbaka, både på Malta och på juliaen.com! Sommaren passade på att dyka upp när vi var på semester, och nu är det dags för shorts igen! Lunch i solen, promenad hem från jobbet i tshirt och löpning i linne. Tack tack!

Kommentera här!

SVERIGETRÄNING

Träning

Jag fick frågan för ett tag sedan angående hur jag skulle hitta motivationen till träningen när jag väl flyttar hem igen, när strandpromenad, uppehållsväder och +10 grader inte längre går att ta för givet.

Än så länge har jag fått insupa spinningflås och värk i benen för att naturen fick mig att gå så fort. Några promenader till lär det bli, och förmodligen ett eller två gruppass ihop med Idus (om jag får bestämma!).

2 kommentarer

FRUKOST

Malta Mat & Recept
Jag tror att jag har publicerat minst 10 inlägg under åren som bara handlar om frukost. Men hur gott är det inte!? Keso, Kesella, havreknäcke, svenskt kaffe, texmexskinka, ost, brämhultsjuice...
 
Jag skulle kunna äta frukost fem gånger om dagen.
Kommentera här!

SVERIGE SO FAR

Malta
Umgås med vänner, familj och kärleken. Äter frukost som om det inte fanns någon morgondag. Njuter för fullt!
En kommentar