HAPPY BIRTHDAY

Vardag
Håll i er, för här kommer nog mitt mest personliga blogginlägg någonsin.
 
Idag skulle min Hanna fyllt 29. Hanna är min äldsta syster, men det är inte alla som vet hennes, min eller vår historia. Anledningen till att få vet vem Hanna är beror inte på att jag skäms eller mår dåligt över av att prata om vad som hänt, utan snarare för att det är få människor som kan tackla informationen om att en lillasyster en gång förlorade sin storasyster.
 
Hanna var min bästa vän och den människa jag såg upp till mest i hela världen, men när jag precis hade fyllt 10 år omkom hon och hennes livs kärlek i en trafikolycka. Hon var 18, och han var 21. Vår familj slogs i bitar, men växte sedan ihop starkare än någonsin. Vi har lärt oss att uppskatta varandras närvaro, berättar ständigt att vi älskar varandra och värderar varandra högre än livet. Man lär sig att uppskatta det man annars skulle ta för givet, när man vet hur det känns att förlora det.
 
Jag berättar inte detta för att göra mig märkvärdig, eller för att ni ska tycka synd om mig. Jag har (äntligen) vågat berätta detta så här pass offentligt för att åtminstone en av er ska tänka efter. Skicka ett varmt sms till en släkting eller vän, njuta lite extra av en middag ihop med din älskade eller ge din farmor en ännu längre kram nästa gång du möter henne. Ta vara på varje dag, möte och möjlighet.
 
Istället för att kasta min historia i ditt ansikte öga mot öga får ni i min omgivning nu möjlighet att antingen blunda för den, eller prata med mig om det någon gång. Varje gång någon nämner Hanna, eller det faktum att jag är väldigt lik henne, blir jag stolt. Jag har hunnit bli två år äldre än hon någonsin hann bli, men hon kommer alltid vara min stora storasyster.
 
 
 

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Jennifer:

skriven

Fint, vännen!! Och jag kommer så väl ihåg henne. Märkligt bara hur jag tyckte hon var så himla vuxen och härlig, när vi i själva verket är ganska mycket äldre idag än vad hon någonsin blev. Tänker på dig! Kram

3 Johanna:

skriven

Så himla fint skrivet, det kommer alltid något gott ur allt ont. Tänker på dig min vän och jag är så glad över att jag kommer få krama om dig snart!

5 Gloria:

skriven

jättefint skrivet! och fantastiska bilder. Kram till ER!

7 Lotta:

skriven

Finaste jag läst på länge!

2 Emma

skriven

Jag skickar en kram till dig och din familj!

4 syster yster

skriven

Du är inte bara lik Hanna, utan även väldigt, väldigt lik Cleo. Din och Cleos relation påminner mig dessutom mycket om din och Hannas. Otvungen. Det är fint att få de associationerna. Puss gumman, jag älskar dig!

6 mammaL8

skriven

Fina, fina Julia. Du kan verkligen sätta ord på det. Och så rätt Lina har om din och Cleos relation. Älskar dig och övriga i hela min fina familj!

8 Linda

skriven

Jättefint skrivet Julia... Du berör och är en så stark, målmedveten och trygg tjej! <3<3<3
Många Kramar fr mig och Matte <3