EN TODO-LISTA I BOKFORM

Vardag
Del ett i denna boken handlar om att få ordning på sina prylar. Hur man bäst rensar, strukturerar, slänger och arkiverar. Tror ni jag blir lycklig när jag läser eller? Jag älskar att greja.
När jag kommer hem (om en vecka!) ska jag lägga lite tid på att rensa alla mina prylar. Har man varit ifrån dem i över ett år börjar man känna vad man saknar och vad man skulle kunna vara utan. Tänkte dela med mig av bokens fem-stegslista i städande/sorterande av olika ytor:
 
1. Töm ut hela lådan/hyllan
2. Gör skinande rent
3. Sortera i tre högar:
   - toppen. Sådant som utan tvekan ska sparas. Såhär avgör du om något är toppen: Har jag använt prylen någon gång de senaste två åren? Skulle jag köpa en ny likadan pryl om den blev stulen?
   - verkligt skräp. Trasigt, oanvänt, eller något som helt enkelt inte har kommit till användning de senaste åren. Släng, ge bort, sälj - huvudsaken är att du blir av med skiten!
   - frågetecken. Här kommer min och mammas favoritkategori! Är du osäker på om en pryl hör till toppen eller skräp? Packa ner alla dessa prylar i en (uppmärkt) låda och förvara på vinden/i källaren/i garaget. Kolla igenom lådan en gång i halvåret och låt tiden ha löst tveksamheten åt dig.
4. Förvara smart: skaffa bra förvaringsmöjligheter så att alla prylar in slängs i en hög i lådan.
5. Done!
 

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Pappa Peter:

skriven

Jag har mycket att lära av dig. Nu har jag två läromästare, mamma och du. Jag har grejer från min ungdom som kan vara bra att ha kvar, fast jag aldrig andvänt dom. Puss pappa

Svar: Haha, vi får byta lite tips och ideer nästa vecka :)
Julia

3 mammaL8:

skriven

Och nu har jag beställt boken:)

2 mammaL8

skriven

Skulle kunna säga mycket. Men säger bara: Älskar dig!