HAPPY BIRTHDAY

Vardag
Håll i er, för här kommer nog mitt mest personliga blogginlägg någonsin.
 
Idag skulle min Hanna fyllt 29. Hanna är min äldsta syster, men det är inte alla som vet hennes, min eller vår historia. Anledningen till att få vet vem Hanna är beror inte på att jag skäms eller mår dåligt över av att prata om vad som hänt, utan snarare för att det är få människor som kan tackla informationen om att en lillasyster en gång förlorade sin storasyster.
 
Hanna var min bästa vän och den människa jag såg upp till mest i hela världen, men när jag precis hade fyllt 10 år omkom hon och hennes livs kärlek i en trafikolycka. Hon var 18, och han var 21. Vår familj slogs i bitar, men växte sedan ihop starkare än någonsin. Vi har lärt oss att uppskatta varandras närvaro, berättar ständigt att vi älskar varandra och värderar varandra högre än livet. Man lär sig att uppskatta det man annars skulle ta för givet, när man vet hur det känns att förlora det.
 
Jag berättar inte detta för att göra mig märkvärdig, eller för att ni ska tycka synd om mig. Jag har (äntligen) vågat berätta detta så här pass offentligt för att åtminstone en av er ska tänka efter. Skicka ett varmt sms till en släkting eller vän, njuta lite extra av en middag ihop med din älskade eller ge din farmor en ännu längre kram nästa gång du möter henne. Ta vara på varje dag, möte och möjlighet.
 
Istället för att kasta min historia i ditt ansikte öga mot öga får ni i min omgivning nu möjlighet att antingen blunda för den, eller prata med mig om det någon gång. Varje gång någon nämner Hanna, eller det faktum att jag är väldigt lik henne, blir jag stolt. Jag har hunnit bli två år äldre än hon någonsin hann bli, men hon kommer alltid vara min stora storasyster.
 
 
 
8 kommentarer

TIPS PÅ KALL SÅS

Malta Mat & Recept
Vi provade att blanda ihop en krämig fetaost och creme fraich som sås till middagen häromdagen. Allt som behövs är de två ingredienserna och en gaffel. Supergott!
 
Kommentera här!

VECKANS MALTATIPS

Flytta till Malta Malta
Jag är säker på att alla som bor på Malta inte behöver detta tipset, utan detta är riktat mot er semesterglidare, nykomlingar eller besökande vänner. Ni MÅSTE gå till Juules Reggeabar som ligger i Spinola Bay. Där beställer ni en Bombakloot. Priset ligger på 7 euro, väl investerat!
En kommentar

VARIATIONSTRÄNING

Malta Träning
Såhär såg det ungefär ut idag. Slappt, träningsvärkigt och långsamt.
Trots en del dötid mellan maskinerna fick vi ihop ett riktigt bra rygg- och bicepspass. Carro är nära att nå sitt chinsmål, nästa vecka så!
 
Kommentera här!

MIN DAG

Malta Mat & Recept Träning

Idag har jag njutit! Först, av en underbar brunch tillsammans med Kaisa, Kajsa, Moa, lilla Milo (Kaisas ettåring för er som inte vet).

Därefter tog jag och Kaisa med oss Milo och handdukarna till stranden. Kvällen bjöd på laxmiddag och träning med duracell-Carro.

Än är klockan bara 22, och det hinner nog bli en film eller två innan vi somnar. Det är ju helg för mig nu!

2 kommentarer

SKOGENS GULD

Malta Mat & Recept

Detta ljuvliga blev vår brunch idag. Allt importerat från Sverige under veckan. I frysen ligger dessutom sex förpackningar med GROVT (även det importerat) bröd. På denna ö består nämligen allt bröd av vetemjöl, olja, vatten och salt. Man älskar svensk mat när det inte är en självklarhet!

Kommentera här!

HÖSTVÄDER

Malta

Nog för att det är mysigt med regn, mörka kvällar, värmeljus och röda höstlöv; idag bjöd Malta på ett fantastiskt väder med sol, molndis, runt 25 grader och sköna vindar. Handlade i flipflop, gick till jobbet i shorts. Nu är det absolut skönast väder på hela året!

2 kommentarer

HÖSTMÅL

Malta Träning
Tillbaka efter semestern! För att hålla mig motiverad fortsätter jag med mina mål, här kommer de!
 
1. Träningsmålet - har haft ett mål sedan nyår som jag tänker bli klar med. Har kommit ungefär 2/3, och tänkte avsluta det innan året är slut. När (inte om) jag väl når det ska jag berätta mer.
2. Hälsomålet - jag har inte prioriterat sömn eller vila det minsta på sistonde. Nu är det minst 7 timmars sömn per natt som gäller, och vila när kroppen kräver det. Svårt, men det ska gå.
3. Ekonomimålet - ett nytt konto är öppnat för framtida lägenhet. En plan är uppsatt på hur mycket som ska sparas, och jag tycker alltid att det är lättare att spara om man har en konkret plan på vart pengarna ska gå.
 
 
Vad är era mål?
Kommentera här!

HEJ MALTA

Malta

Nu är jag tillbaka på ön, laddad inför hösten. Jag landade vid lunch, dumpade väskorna och gick och handlade mat och vatten innan det var dags för jobb vid tre. Förstår ni hur trött jag är nu? Om tre timmar ska jag hem och slockna under täcket, för att vakna utvilad imorgon.

Nu är det officiellt höst! Tänkte dela med mig av mina mål inför sista kvartalet imorgon. Puss så länge!

Kommentera här!

FRUKOSTEN ÄR SERVERAD

Malta Mat & Recept
 
Nothing is like home. När jag suktar efter svensk mat tänker jag främst på följande: filmjölk (avklarade vi under måltid 1), keso, kesella, prästost och grovt bröd. Det vill säga frukost! 
 
Imorses var jag uppe med tuppen för att vinka av föräldrarna till jobbet och följa Love och Cleo till dagis. Nu sitter jag ensam, lyssnar på regnet och äter en keso/kesella blandning med nötter, mammas hembakta surdegsbröd, brämhultsjuice och en kopp kaffe.
 
Eftersom alla jobbar får jag sköta mig bäst jag vill. Jag ska slå in födelsedagspresenter, åka till ICA (!) och ner till mitt gamla gym för att väcka kroppen till liv. Hoppas ni har det lika underbart som jag!
En kommentar

JULAFTON!

Malta Träning

Inte nog med att få komma hem och träffa min underbara familj och äta filmjölk, jag började nämligen även gå igenom min garderob. Plagg jag har glömt poppade upp, och jag har nu en helt ny träningsgarderob att ta med till Malta. Underbart!

Kommentera här!

SLUTSPURT

Malta

Klockan är halv fem och jag är nyvaken. Dagarna passerar fort som tusan, och nätterna likaså. Nu ska jag upp och hoppa, packa, städa, och träna innan det är dags för sista nattpasset för den här gången. Imorgon förmiddag åker vi till Sverige!

Kommentera här!

WAGAMAMA

Malta Mat & Recept

Ikväll gjorde vi ett återbesök på Wagamama, ett thaimatställe vi var på några gånger precis när vi flyttade hit. Av någon anledning slutade vi gå dit, men jag förstår inte riktigt varför. Supergott!

Annars jobbar jag natt för tillfället, vilket innebär att jag sover till 14, solar till 17 och tränar tills jag börjar jobba. 4 dagar kvar, sen är vi i Sverige!!

Kommentera här!

MAGTRÄNING

Malta Träning
Nyss hemkommen från gymmet, idag var det mage och cardio på schemat ihop med Ivana. Jag tänkte dela med mig av en av mina absoluta favoriter när det kommer till mage.
1. Vad du behöver: pilatesboll, cablecrossmaskin och tricepsrep.
2. Ta repet runt nacken, håll i med bägge händer
3. Placera dig på bollen och gör situpsövningar. Ju längre bak du går, desto tyngre blir det upp
4. Upp i sittande position igen.
 
Vi kör för tillfället med 20x3 repetitioner (10 reps med 13 kg och 10 reps med 9 kg).
Kommentera här!

EN TODO-LISTA I BOKFORM

Vardag
Del ett i denna boken handlar om att få ordning på sina prylar. Hur man bäst rensar, strukturerar, slänger och arkiverar. Tror ni jag blir lycklig när jag läser eller? Jag älskar att greja.
När jag kommer hem (om en vecka!) ska jag lägga lite tid på att rensa alla mina prylar. Har man varit ifrån dem i över ett år börjar man känna vad man saknar och vad man skulle kunna vara utan. Tänkte dela med mig av bokens fem-stegslista i städande/sorterande av olika ytor:
 
1. Töm ut hela lådan/hyllan
2. Gör skinande rent
3. Sortera i tre högar:
   - toppen. Sådant som utan tvekan ska sparas. Såhär avgör du om något är toppen: Har jag använt prylen någon gång de senaste två åren? Skulle jag köpa en ny likadan pryl om den blev stulen?
   - verkligt skräp. Trasigt, oanvänt, eller något som helt enkelt inte har kommit till användning de senaste åren. Släng, ge bort, sälj - huvudsaken är att du blir av med skiten!
   - frågetecken. Här kommer min och mammas favoritkategori! Är du osäker på om en pryl hör till toppen eller skräp? Packa ner alla dessa prylar i en (uppmärkt) låda och förvara på vinden/i källaren/i garaget. Kolla igenom lådan en gång i halvåret och låt tiden ha löst tveksamheten åt dig.
4. Förvara smart: skaffa bra förvaringsmöjligheter så att alla prylar in slängs i en hög i lådan.
5. Done!
 
3 kommentarer

SÖNDAG

Malta Mat & Recept

I mitt snedvridna liv är det söndag idag, det blir så när man jobbar skift och olika dagar. På agendan står gym, lunch med C och sedan solande några timmar. Efter att stormen drog över Malta i början av veckan har temperaturen sjunkit runt 10 grader, idag visar den ca 26.

Vi invigde vår grill igår - äntligen. Även om det inte ser mycket ut för världen var det fantastiskt gott!

Kommentera här!

REGNADE DET INATT?

Malta

Jobbade till 3, somnade vid 4. Strax efter 5 drog det igång igen. Sammanlagt blev det nog fyra timmars sömn, idag är man trött!

Kommentera här!

Malta

Himlen (och det-regnar-på-Malta-inläggen på Facebook) exploderade runt halv sju-tiden idag. Det fullkomligt vräkte ner, blixtrade konstant och mullrade uppe bland molnen. Vi som på allvar inte har sett ett moln på tre månader gjorde det självklara: gick på rast, ur på balkongen och fotade. Är det höst nu alltså?

Kommentera här!

STARK!

Malta Träning

Idag maxade jag vikterna på bicepsträningen. Är uppe i 8kg-handlarna, och lyckades NÄSTAN 8x3 dropset. Om en vecka eller två så!

Styrketräning är förbannat kul! Jag känner och ser att kroppen blir starkare, smidigare och dessutom får en ökad förbränning. Tack Carro :)

3 kommentarer