THE LAST FEW DAYS

Malta

Mitt hat-pass är snart över. Jobb 10-20 innebär blockeringar för övrigt liv både innan och efter. Jag trotsade den tanken igår och spenderade kvällen hos Kajsa och Ivana med mat och skitsnack. Ljuvligt!

2 kommentarer

FRUKOSTSÄLLSKAP

Malta

Kram och tack och hej. Idag är det sista gången jag kommer hitta tepåsar över hela lägenheten efter den här lilla busen.

 

 
Kommentera här!

BACKUP-BLOGGERI

Malta
Det är skönt att människan man umgås med dagligen håller sin blogg vid liv i alla fall. Tillsammans med Sarah har jag bakat, fikat, bakat, fikat, handlat, bakat lite till och kollat på Greveholm under vår "helg". Vi var båda lediga onsdag till fredag, vilket passade oss utmärkt. Nu är vi åter inom kontorets fyra väggar, och tänkte väl hjälpa en och annan glad casinoman innan vi rullar hem till våra kvarter igen.
 
Blandat från dagarna som har passerat
 
Fin vän! (Nej, hon är vanligtvis inte rosatonad)
Kommentera här!

KAISA

Malta

Igår sa vi hejdå till Kaisa och hennes Milo. Förhoppningsvis hinner vi ses en snabbis idag med. Jag hatar avsked, har alltid gjort, så kvällar som igår är inte enkla. Tack bästa vänner för att ni ger mig en anledning till att få sakna er!

Kommentera här!

LITE BORTSKÄMD

Malta

Carl kom inte hem tomhänt i söndags. I väskan låg lite smått och gott, bland annat klockan jag postade på mitt önskeliste-Kollage för några veckor sedan, om ni minns.

Vilken kille!

En kommentar

HELGEN SOM GICK

Malta
Mycket riktigt blev det en superhelg! En fredag med huvudsakligen mat, en lördag med huvudsakligen alkohol och en söndag med huvudsakligen kärlek. Bättre blir det inte!
 
FREDAG
 
LÖRDAG
Kommentera här!

HÖST OCH HÄRLIGHETER

Malta

Det är friskt i luften idag! Så friskt att man kan ha jeans, höstskor och stickad tröja.

Helgen bjuder på mycket kul! Ikväll är det en bittersweet avskedsmiddag för Kaisa, Jonas och Milo som flyttar till Sverige i slutet av månaden. Imorgon ska vi fira Ivanas födelsedag med middag och drinkar, och på söndag kommer CARL hem.

Hoppas ni har en go fredag och helg allihopa!

Kommentera här!

DU ÄR INTE RIKTIGT KLOK MADICKEN

Malta Träning
Allt går med lite rekvisita! Keps på huvudet, tre plastpåsar runt mobilen - sen ut i regnet! (Kom ihåg Borås, här är det rätt big deal att ta sig ut och träna om det inte är uppehåll)
 
Jag minns alla löparpass jag har haft som har varit över 6km, basicly för att det endast är två stycken. Idag var det nummer tre, och det utan något stopp på vägen. Har aldrig skett! Ett litet steg för människan, ett stort steg för mig och mitt jag-kan-inte-springa-psyke.
 
Kommentera här!

FIKA OCH BÄBISMYS

Malta
 
Idag samlades alla vi-jobbar-inte-dagtid-människor hemma hos Sarah för god glutenfika (Ida - googla "professorns chokladdessert") och bebismys. Fanny och hennes Charlie landade på ön i lördags efter sina första månader tillsammans i Sverige.
 
Förutom att vara en nybliven, fantastisk mamma är Fanny även kläddesigner. Ni hittar alla hennes produkter här: Fanny Castelius. Jag har sovshortsen, och använder dem varje dag.
2 kommentarer

"DEN ÄR VÄLDIGT BLASKIG I SIN GRUMLIGHET"

Malta

Söndagen som var är föresten värd att nämna. Efter sex dagars arbete gick jag på helg, och det fick man fira även fast det var söndag. Vi startade med en brakmåltid, fortsatte med några glas vin och solsidan och upptäckte sedan en av Maltas barer (dygnet runt öppet - så klart) som var i princip tom. Där satt vi och drack melonshottar och sangria fram till klockan var åtta. Hur sangrian smakade? Läs Fredriks djupa bedömning i inläggets rubrik så förstår ni.

En flaska, lite energidryck, plastmuggar och två vänner avslutade ett långt dygn nere vid vattenbrynet. En ovanlig utgång, högst uppskattat!

Kommentera här!

TISDAG

Malta
Ledsen för att jag är frånvarande. För tillfället har jag inte inspiration till detta what so ever. Idag längtar jag hem till min familj. Hade mycket hellre spenderat kvällen i vårt kök än att ligga här i soffan helt själv.
 
2 kommentarer

SINGELLIVET

Malta
Ensamt, ensamt, ensamt, mörkt och läskigt. Jag gillar inte att sova själv (speciellt inte på första våning). Fördelarna jag har sett hittills är
- man kan välja vad som visas på TVn. ALLTID.
- man kan laga samma mängd mat som man brukar, men den räcker dubbelt så länge
- huruvida handfatet är övervällt med parfymer, tofsar, deoderant, smycken och krämer stör ingen annan än en själv
- kläder kan ligga på stolar, soffa, sängar, golv (ja gud, framförallt golv!) i flera dagar innan någon inser att det är stökigt 
- man kan skjuta upp dammsugningen fyra dagar för länge
 
Jag blir verkligen stökig när jag är ensam! Carl, det är dags att komma hem!
Slängd på divanen, med dator bredvid, Gossip Girl på TVn och kladdkaka i knät.
 
4 kommentarer

SLUT PÅ DE' ROLIGA

Malta Mat & Recept Träning
Då var helgen till ända. Sex ljuvliga dagar med vänner, god mat och träning. "Det här borde vi göra oftare" har klingar fint varenda dag. Ikväll gjorde jag comeback med löpningen (jag somnade i fredags, haha). Det var SÅ skönt, det gick SÅ smidigt och jag känner att min kropp är starkare och lättare sedan jag sprang sist.
 
 
2 kommentarer

UTEKVÄLL

Malta
 
Igår bestod kvällen av några goda drinkar och tid som sprang iväg. Vi började hemma hos en vän, fortsatte till Black Bull och avslutade på Native, precis som vanligt.
 
Nu ligger jag i soffan under täcket och kollar på Gossip Girl. Sämre söndagar kan man ha!
Kommentera här!

VÄRLDENS LYCKLIGASTE TJEJ

Malta
Jag tänker gå ifrån landet lagom-idealen en sekund och berätta att jag är så förbannat lycklig just nu. Det underbara i det hela är att "inget speciellt" ligger bakom det, utan enbart att jag har stimulerande vänner, en pojkvän som får mig att känna mig som en prinsessa varje dag, att jag har lärt mig att prioritera mig själv och mina behov, att jag lägger pengar på rätt saker, att jag känner mig framgångsrik med min träning, att jag har världens bästa familj och att jag har två hem i två olika länder som jag alltid kommer vara välkommen tillbaka till.
 
Avslutningsvis lägger jag in ett klipp som jag kollar på om och om igen. Allt är möjligt!
 
2 kommentarer

NY MÅNAD - NYTT MÅL!

Malta Träning
God morgon mina vänner!

Klockan 4AM ringde klockan, då var det dags för Carl att packa klart väskan och hoppa in i taxin. 16 dagar ensam känns inte kul alls just nu.

Sedan dess har jag inte kunnat somna om. Istället har jag rensat bilder och bokat flyg hem till Sverige över jul - vi ses 18-28 december Borås!

Nu är det dags för två timmars sömn tror jag. Därefter ska jag vakna upp till en ny dag med en ny utmaning - löpning! Jag började springa litegrann när vi flyttade hit, men hittade aldrig någon riktig löparglädje. Nu ska jag ge det en ny chans, med en mjukstart som heter duga. 3 km en dag denna vecka, 3.5 km nästa vecka osv tills jag är uppe på 5 km. Ingen utmaning för de flesta, men ett stort steg för mig.
 
2 kommentarer

MATKÄRLEK

Malta Mat & Recept
Jag älskar att handla, hatar att bära hem allt, älskar att fylla kylen och hatar när den står tom.
 
Carl kommer lämna mig imorgon för 16 dagar i USA, och jag tröstade mig med att fylla kylen med allt jag kan tänkas behöva. Jag hade inga potentiella recept i huvudet under morgonen, och därför blev det en blandad kompott. Vad vi alltid har hemma:
 
- FRUKOST, youghurt, ägg, havregryn, müsli, mjölk, juice
- KÖTT, nötfärs, kycklingfilé
- NÖTTER, hassel, cashew, mandlar, solroskärnor, pumpafrön, linfrön
- OST, mozzarella, feta. riven, präst, parmesan, brie
- FRUSET, broccoli, wookmix, gröna ärtor, hallon
- FRUKT OCH GRÖNT, banan, äpplen, kiwi, lök, morötter, blandsallad och annat gott
- OCH DESSUTOM, pasta, tomatsås, bönor, grädde
 
 
Oavsett vad man är sugen på eller om fantasin tryter finns det alltid ett tiotal recept att slänga ihop
Kommentera här!