HÄRLIGHETER

Malta
Det känns som att jag är på semester! Idag är jag ledig, och sen klockan 12 har jag legat, iklädd en bikini, på klipporna med Johanna. Jag somnade till i några minuter och vaknade till utan att ha koll på var jag var. När jag såg havet, solen och Valetta några hundra meter bort fylldes jag av något slags lyckorus. Gud vad jag trivs här.
Nu ska jag spela Veronica Maggio på högsta volym, ta en dusch och svida om inför kvällen. Vi är ett gäng som ska ut och käka och dricka vin. Kameran med eller kameran inte med? Nu när den äntligen är hel vet jag inte... Well well, det märker vi!
3 kommentarer

EN VANLIG FÖRMIDDAG

Malta
Ni gör mig så glad tjejer! Två timmar sprang förbi (som alltid), och jag fick träffa både Hoof-släktingar och fina Charlotta, som är ny på ön, för första gången. Nu ska jag ut och promenixa med ytterligare en donna! See you!
Kommentera här!

JORDGUBBAR OCH KUNDSERVICE

Malta Mat & Recept
Kan man få ett bättre återhämtningsmål än det här? Svar nej. Vårvärmen håller i sig, och humöret står lika högt som solen.

En stor eloge till blogg.se's kundservice föresten. Ett halvt dygn efter att jag hade mailat dem ang min minst sagt röriga blogg fick jag ett svar som förklarade, och löste, alltihop. Nu ska det se ut som vanligt igen!
En kommentar

FRÅN ETT PARADIS....

Malta
...till ett annat!

Under veckan då vi varit borta har våren kommit på riktigt! Solen steker, folk är lätt rödbrända och strandpromenaden börjar fyllas med både turister och oss "veteraner". (Ja, jag har bott här tillräckligt länge för att kunna med att skriva så)
En kommentar

HJÄLP!?

Malta
Är det bara för mig som bloggen är helt huller om buller?

"Fredag" har velat fastna här precis till vänster, menyn har ramlat ner i golvet, och den vita bakgrunden har bestämt sig för att försvinna halvvägs ner på sidan. Trots att jag inte har rört något.

Hur ser det ut för er?
3 kommentarer

SPONTANT

Malta
Jag skulle fixa massor efter jobbet idag. Packa upp, tvätta, ringa banken, svara på mail... Istället afterworkade jag med C i några timmar och åt en mysig middag med Johanna. Helt klart värt det. Nu ska jag sova - living dead.
Kommentera här!

24 TIMMAR SENARE.....

Resor
ÄNTLIGEN är jag hemma. Det blev ingen drömresa precis. Toaletterna på flyget från JFK var trasiga, så vi kom iväg 1,5 timma senare än beräknat. Detta gjorde att jag missade mitt direktflyg från London till Malta. Hoppas ni som gick på toa på planet hade en trevlig stund.
Istället fick jag åka via Schweiz, för att sedan komma fram till Malta 6 timmar senare än beräknat. Lägg dessutom in en extra väska (som skulle checkas ut, bäras och betalas för varje nytt flyg jag klev på), virrig personal i London som skickade mig runt hela flygplatsen, en mobil som varken kunde ansluta till WIFI eller skicka sms större delen av tiden och en trött Julia.

Jaja, jag får väl se det som mängdträning på att flyga själv.

Min vän idag
3 kommentarer

6 TIMMARS FLYGPLATSHÄNG

Resor
Här sitter jag nu. Carl har åkt vidare mot Kalifornien, och jag sitter och väntar på flyget hem som går klockan 20.50 (02.50 er tid). Eftersom vi var här så tidigt har jag lite timmar att spendera; jag dricker kaffe, redigerar bilder och läser lite. Internetet här är superlångsamt, därför får bilduppladdningen vänta...

Snart ska jag köpa mig en flaska vatten och gå bort till gaten. Det är första gången jag flyger själv, så jag är skiträdd för att göra fel och missa något, förlora en väska eller liknande. Imorgon, kl 15.00 er tid, är jag hemma på Maltis igen.
Vi ses eller hörs då, beroende på vem du är!
Kommentera här!

PROMENADEN TILL WALL STREET

Resor
Igår (lördags) morses promenerade vi alltså ner till Wall Street.
Vi bodde på gränsen till Chinatown, och traskade därför först igenom några gator i denna stilen...
Vi kom sedan ner till Brooklyn Bridge - bron mellan Manhattan och Brooklyn.
Och kom till sist ner till slutdestinationen! Det är här det händer mina vänner...
Kommentera här!

VÄSKKAOS

Resor
Faaaaaan, den kan omöjligt väga 13 kg! Vågen är trasig.

Så har det låtit i rum 704 den senaste timman. Vi har vägt, packat om, letat efter en alternativ våg, förberett oss för att betala övervikt..... Men en stund senare konstaterar vi att vågen nog stämmer trots allt. Vi har nu totalt två väskor á 13 kg och en väska á 21 kilo. Det fixade vi rätt bra va?
Nu ska vi ut och äta sista lunchen, klockan 15.00 (21.00 er tid) åker vi mot flygplatsen. Mitt flyg går inte förrän 21.00, så jag har tid att slänga upp lite bilder från de sista dagarna på flygplatsen. Jag ska dessutom sitta med näsan djupt nere i en bok som jag fick igår! Ni får se mer sen...
2 kommentarer

FREDAG

Resor
Igår blev det inte mycket bilder tagna. Vi unnade oss en rätt seg morgon, och kom inte iväg förrän halv elva. Då var det shopping som stod på schemat! Framåt eftermiddagen lämnade vi Macy's för att åka runt södra delen av Manhattan.

Efter att ha sett Frihetsgudinnan, Wall Street, Pier 11 och mycket mer tog vi en taxi upp till Marc Jacobs-kvarteret. Fem MJ-butiker var utspridda på fem olika gator, och jag vill lova att plånboken var betydligt lättare när vi gick därifrån.

På sista stället ser ni restaurangen där kvällens måltid intogs. Frankies hette den, och det blev kyckling för oss båda.
Kommentera här!

DAGENS PLANER

Resor
Lokal tid: 12.00

Hittills har vi hunnit med..
1. God frukost
2. Morgonpromenad ner till Wall Street
Och framför oss har vi...
3. Lite akutplugg. Inatt, kl 03.00, har vi slutprov i kursen vi båda läser. Vilken timing att provet hamnade just denna veckan?
4. Sista shoppingen! Macys, NBA store och Bare Minerals är det som gäller idag!
5. Basket! Knicks - Detroit Pistons
En kommentar

DAGENS PLANER

Resor

Lokal tid: 10.24

 

1. Acne-butiken i SOHO

2. Macy's. Ett kvarters shopping!

3. Busstur runt södra delen av Manhattan

4. Frihetsgudinnan

Kommentera här!

DAGENS PLANER

Resor
Lokal tid: 08.00

1. Frull-ull-ull-e
2. Promenixa mot byggnaden där Rachel och Monica beräknades bo. Alla scenerna innifrån är bara kulisser, och är inspelade i Kalifornien. Ibland filmar de dock huset utvändigt, och det är dit vi ska ta oss. För er som inte förstår vad jag pratar om - detta är från serien VÄNNER.
3. Carries trappa. Även här är alla bilder inifrån bara kulisser, men ingången till hennes fiktiva lägenhet finns här i NY. Dock inte på samma adress som de säger i filmen. Detta är alltså från Sex and the City.
4. Madame Tussauds!
5. Shopping! Nu jävlar
6. Rockefeller center!
2 kommentarer

TIMING IS EVERYTHING

Resor
Hur stor är chansen? Vi lämnar Central Park för lite häng i de finare kvarteren. Jag upprepar ständigt "Good morning upper east siders. Gossip Girl here.", fram tills vi (av en slump) svänger in på en gata. Ena sidan av gatan är fullsmockad av bilar, teknikprylar och människor med headset, den andra sidan är full med folk. Det såg ut typ såhär:


Vi frågar en kille vad som är på gång, och jo visst! Vi har hamnat mitt i en inspelning av Gossip Girl. Vi får reda på att vi precis har missat Blair. Suck.

Då, plötsligt, kommer han.
Till mamma, pappa och alla andra som inte fattar någonting av ovanstående: killen på bilderna är alltså med i Gossip Girl - en serie lika stor som Sex and the city - typ. Han är med andra ord megakänd.
8 kommentarer

ONSDAG

Resor
Det går fruktansvärt långsamt att ladda upp bilder, så jag ger er några blandade från dagen. Den har varit härlig, och vi har hunnit med mycket! Busstur, Central Park-häng, American Museum of Natural History (därav uppstoppade lejonbilden) och mycket mer! Dagens två största moment kommer strax i två separata inlägg!
En kommentar

DAGENS PLANER

Resor
Lokal tid: 08.48

1. Frukost på hotellet    (pågår just nu!) 
2. Hop on - hop off buss!  Nu ska vi turista på riktigt. Vi får se var vi stannar och spenderar dagen. 
3. Promenad genom Central Park!  De nya joggingskorna är på. 
4. Hem för dusch och ombyte 
5. Shopping! 
6. Hockey!   New York Rangers - Detroit Red Wings
En kommentar

"I NEW YORK ÄR 4000 KR INGENTING"

Resor
Sa den iranskfödde, Helsingborgsboende taxichauffören vi träffade på JFK airport häromdagen. Idag har vi bevisat att han har rätt. Påsar har fyllts, kontokort har tömts och shoppingabstinensen har dämpats. Lite (kamera)bilder kommer här!
Förmiddagsfika - så klart!
... På Starbucks - så klart!
Ralph Lauren - så klart!
Tommy Hilfiger - så klart
Sacks fifth avenue - inte så klart!
Sushi till kvällsmat - så klart!
Medan Carl var en riktig amerikan och käkade hambugrare - så klart!
Michael Kors - så klart!
... och en väska fick följa med hem - så klart!

Grymt härlig dag! Allt har flutit på bra. Kameraobjektiv har jag också hittat som ni kan se! Dags att sova - imorgon är det nya äventyr på g!
En kommentar

DAGENS PLANER

Resor
Lokal tid: 07.36

1. FRUKOST PÅ HOTELLET
2. TAXI TILL B&H där jag äntligen ska inskaffa ett nytt kameraobjektiv till klumpekameran. Hej då mobilbilderna!
3. WOODBURY COMMON PREMIUM OUTLET, där vi kommer hitta butiker som Nike, Ralph Louren, Burberry, Converse, DKNY, Dior, Juicy Couture, Michael Kors, Hilfiger och YSL. Detta har jag längtat efter sen vi bokade för ett halvårsedan!
Premium outlets förra våren, då i Kalifornien
4 kommentarer

MÅNDAG KVÄLL

Resor
Lokal tid 07.22

Vilken kväll vi har haft! Så fort vi landade på hoteller bytte vi om och gick ut en sväng. Den lilla svängen utökades till fyra timmars häng i butiker, på stora gator, på en kanonmysig restaurang etc. etc.
Vi hade världens flyt med middagen! Jag var supersugen på sushi, och Carl kunde tänka sig allt annat än just det. Vi sköt upp middagsplanerna mer och mer för varje steg vi tog, men insåg när klockan var strax efter nio att vi var tvugna att äta. Vi råkade av en slump gå förbi ett place som hette Koko, som vi bestämde att prova. SUPERgod sushi, SUPERgod inte-sushi till mannen, SUPERbra priser, SUPERtrevlig personal, ganska SUPERmysig lokal och det gick SUPERSUPERsnabbt att få in maten. Velande lönar sig!

Sist men inte minst; en bild från där Twin Towers tidigare stod. Som ni ser längst ner på bilden är det numera en byggarbetsplats, där One world trade center nu är under uppbyggnad.
En kommentar

VI ÄR FRAMME!

Resor
Lokal tid: 19.00

Tänkte slänga in en snabb update innan vi drar ut och rekar området. Det har varit en lång dag! Klockan ringde 04.30 imorses, och sedan dess har vi varit igång! Nu slår klockan midnatt hemma på Malta, men för oss är det dags för middag! Vi hörs säkert lite senare.
2 kommentarer

IMORGON DRAR VI!

Resor
Tiden går fort när man har roligt. Imorgon är det dags att flyga mot New York! Ni som har varit i NY - har ni några tips? Restauranger, shopping, sevärdigheter....? Släng in en kommentar!
5 kommentarer

MY HAPPY PLACE

Malta
Här mår jag som bäst! På vår högra balkong skapas drömmarna, alla problem läggs åt sidan, och jag slappnar verkligen av. Hängde här i två timmar idag (och passade på att få lite färg på kinderna).

På tisdag (förmodligen) kommer ni få slippa alla mobilbilder. Då är planen att ett nytt objektiv till den stora klumpekameran ska inhandlas!
Kommentera här!

VÅRKÄNSLOR I KROPPEN

Malta
Idag bestämde jag mig för att årets andra förkylning var slut. Jag försökte fokusera lite på mitt projektarbete, men satte mig efter en stund i solen med en bok istället. Vädret är underbart. Gick bararmad med glajorna på näsan till jobbet, och njöt till max.
En kommentar

CONGRATS

Vardag
Jag tänkte slå upp "grattis" på maltesiska för att få till en kreativ rubrik. Ni ser hur kreativt resultatet blev. Det är mycket engelska på den här lilla ön!

Men i alla fall - GGGRRRAAATTTTTTIIISSS mina underbara föräldrar på er födelsedag! Om en och en halv månad syns vi igen, och då ska vi fira rejält ihop! Tills dess - fira varandra, och låt nära och kära skämma bort er!


Och hörrni - ni ser inte ut att vara en dag över 40! Puss!
3 kommentarer

TIPS TIPS!

Malta
Tvättade mina väl använda Converse häromdagen. Släng in dem i tvättmaskinen på 30 grader. Släng även in en eller två handdukar, så att skorna inte slängs omkring fritt där inne och smäller sönder något. Nu ser de nästan ut som nya!


Nu börjar sommaren närma sig med stormsteg mina vänner! Har någon av er lust att komma ner och hälsa på finns det ett gästrum i lilla lägenheten! Hade vi fått välja hade vi velat ha folk här nästan hela tiden, haha... Hör av dig om du är sugen :)
En kommentar

2011 - SAMMANFATTNING

Vardag
Sedan 2008 har jag gjort ett årsalbum med mängder av bilder samt ett brev till mig själv om allt som har hänt under året och vilka förväntningar jag har på framtiden. Förstår ni hur kul jag kommer ha åt detta när jag fyller 45? Eller 55? Eller 65? Undra hur länge jag kommer fortsätta?

Nåväl, här kommer en sammanfattning av 2011!

Vi åkte till GREVEHOLM på alla hjärtans dag! Jullans dröm.
Vi firade mamma och pappas födelsedag på Varbergs kurhotell
Vi spenderade två månader i USA
Jag kom hem och fick träffa min grabb!
Vi firade min, Idas och Amandas födelsedag under en perfekt försommarsdag-kväll-natt.
STUDENT!!!
Med guidböckerna i handen åkte vi till Malta i juni för att leta jobb och lägenhet
Jag åkte hem en snabbis och umgicks med mina vänner en månad
Tillslut flyttade vi, och jag fick börja på ett jobb med ett gäng härliga tjejer!
Häääär har vi hängt...
Och hääär har vi hängt...
Vi fick fint besök!
Och ännu mer fint besök..
Jag har fått lära känna ett stort gäng härliga tjejer!
Och till jul fick jag träffa min andra härliga tjejer
Och VÄRLDENS BÄSTA FAMILJ. (Ursäkta stirrblick)
Och året avslutades på Hilton Hotell. 2011 kommer bli svår att slå!
En kommentar

RESULTAT

Malta
06.40 var jag uppe idag. Jag klarade det nästan. Imorgon ska jag klara det helt. Målet är att försöka få gjort så mycket "måsten" som möjligt innan man pyser till jobbet. Får jag in den här vanan redan nu innebär det att jag kan spendera timmarna efter jobbet på klipporna istället för framför datorn sen när solen börjar komma tillbaka lite mer frekvent.

Utmaningar är kul.
Kommentera här!

VECKOPLANERING

Malta
Sitter här, två dagar för sent, och planerar ihop veckan litegrann. Jag har fått in härliga träningsrutiner jag ska hålla, jag ska hålla otroligt hårt i pengarna (New York närmar sig med stormsteg!!) och jag ska börja stiga upp tidigare på morgonen.

Jag och Johanna räknade lite på det här förra veckan och kom fram till att om man går upp två timmar tidigare varje morgon sparar man

- 14 timmar i veckan,
- ett dygn på 12 dagar
- en månad per år

Förstår ni!? En hel jävla månad. Ses vi uppe klockan 6.30 imorgon eller?


Ciao!
3 kommentarer

SUSSSSSI

Malta Mat & Recept
Igår fick jag äran att laga och äta sushi hos Sarah, Tomas och Erik. Fyllningen bestod av följande: mango, avokado, philadelphia,räkor och gurka. Så här såg det ut:
Resultatet då? MVG säger grabbarna. Vi med!
Kommentera här!