SVAR PÅ TAL

Malta
1. C gick från att sitta i kundtjänst till att bli assisterande bettingansvarig på sitt företag. 99% av alla nyanställda sitter till en början i kundtjänst i spelbranschen, sen kan man snabbt och lätt jobba sig uppåt. Carl har alltid haft intresse och kunskap för betting och poker, så det tillsammans med att han var ambitiös på jobbet gjorde att han fick ribban höjd!

2. Lönerna varierar här, liksom överallt. Ska man som svensk flytta till Malta är det i huvudsak två jobb jag vet att folk sysselsätter sig med: jobba på kundtjänst (på spelföretag) eller som barnflicka/nanny. (Vill ni se lite mer hur en barnflickas vardag ser ut kan ni gå in på Johannas blogg). De jag har pratat löner med börjar på strax under 2 000 euro i månaden. På det skattar man ungefär 20%. Du betalar dessutom sociala avgifter på 35euro/veckan. Snabb huvudräkning ger dig då ca 14 000 (SEK) i fickan. Det är billigare att leva här än det är i Sverige, så det räcker absolut till att leva gott och dessutom spara en slant varje månad om man har lust.

Jag kollade även på butiks- och restaurangjobb när vi flyttade hit. Där är lönerna betydligt lägre - maltesstandard. Som jag förstod det fick du ca 900 euro innan skatt för ett fulltidsjobb på ett sådant ställe. Satsa hellre på svenska företag med "svenska" löner i så fall.

Tycker förövrigt att det är superkul när ni lämnar en rad efter er! Frågor/vem ni är/något annat... Det spelar ingen roll!

Kommentera inlägget här: