NEW YORK

Malta

Nu har vi bokat flyg och boende till New York i vår. Både Carl och jag har varit sugna på detta, och vi bestämde oss därför för att sluta prata och börja agera. "Today I have a dream. Tomorrow I am living that dream."

Vi sticker i mitten på mars och spenderar en vecka i världens huvudstad. Efter det beger jag mig hem till Malta igen och Carl fortsätter mot Kalifornien. Han har pluggat där tidigare och har lite vänner där som han har velat träffa sen han stack därifrån. Tips och idéer på vad vi kan göra och se välkomnas varmt!

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Calle:

skriven

GILLA!

3 josefine:

skriven

Sen kan jag rekommendera dig att ta en joggingrunda i Central Park eller hamnen/hamnpromenaden vid frihetsgudinnan:)

2 josefine

skriven

Om ni vill upp i Empire State Building eller Rockefeller Center, välj Rockefeller Center! Mycket mindre köer, men bättre utsikt(enligt mig, då man ser Central park från Rockefeller, men inte från Empire för Rockefeller skymmer den sikten för empire. Haha, hoppas du förstår)Times Square iaf en gång på dagen och en på kvällen när det är mörkt. När jag var där i somras kryllade det av turister, kan tänka mig att det är lite lugnare när ni åker dit. Gå runt och kolla på alla skyltar, gå in i Forever 21(går inte missa när du står på Times Square).Affärstips: Sephora, Dermalogica (om du använder deras produkter) i SoHo, Forever 21, American Eagle, Mac huset vid Central park (öppet dygnet runt. pratade med en som jobbade där och han sa att många kändisar gick dit mitt i natten för att slippa folket).

Converse är ju väldigt billigt i New york så de tycker jag du ska köpa ;) Finns i princip varenda skoaffär.Om ni vill se Frihetsgudinnan men inte är jättenoga med att gå av på "hennes ö" kan jag rekommendera en färja som går från New York till Staten Island. Den är gratis och man ser Frihetsgudinnan väldigt bra därifrån. En bild på färjan: http://www.alltomnewyork.se/wp-content/uploads/2010/02/Staten-Island-Ferry_Flickr_clagnut_450x280px.jpgSen kan ni ta en hop-on hop-off buss en dag. Om du inte vet hur det fungerar får du under en dag en biljett som betyder att du kan hoppa på och av var du vill hur många gånger som helst. Jag och min familj hoppade bland annat av i Soho, frihetsgudinnan och ground zero.Kan rekommendera Hard Rock Café. Gå dit lite tidigare då det kan bli köer. (Iaf under högsäsongen). Sen måste ni såklart gå till Starbucks lite då och då ;)Hoppas tipsen är till lite hjälp och hoppas eran resa blir super! :)

4 Julia

skriven

Tusen tack Josefine! Förstår att du gillade NY :D