DAG 5 - MINA FÖREBILDER

30 dagar, 30 ämnen
Enligt mig finns det olika kategorier av förebilder.
  • Mina förmodligen främsta förebilder är de kvinnor som får allt i livet att gå ihop men fortfarande har tid åt det där onödiga. Jag kanske är naiv, korkad och oerfaren - men en av mina största farhågor är att jag ska sluta med det jag tycker är kul och inspirerande när jag blir vuxen på riktigt (det vill säga barn, giftermål, villa, lån, utgifter, jobb, träning, barnens träning, matlagning...). Jag är rent utsagt skiträdd för att bli en sunkig mamma/fru med ett stökigt hem, sömnbrist, ständigt kladdiga kläder som varken har tid eller ork för att älska min familj. Kanske är jag lite vääääl inne i Desperate Housewives just nu, men där har ni en av mina förebilder: idealmamman.
  • Näst på tur kommer karriärskvinnan. Hon som jobbar flitigt (givetvis med sitt egetstartade företag), är intelligent och vet hur man ska handskas med hybris-gubbar som har suttit längst upp i hierarkin lite för länge. Hon ska ta smarta beslut, jobba med något hon brinner för men samtidigt inte gå in för djupt i jobbdjungeln och släppa allt utanför - alltså det folk kallar för liv.
  • Sist på listan är det den ytliga Julia som talar. Här har vi kvinnor som ser fullständigt strålande ut, men ser ut att inte har gjort ett skit för att komma dit. Vi snackar inte Victoria Silvstedt eller Lindsey Lohan, utan snarare Sienna Miller eller Keira Knightley. Ni är säkert inte sådär sanslöst läckra egentligen, men vi dödliga tänker fortsätta tro det!

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 SysterYster:

skriven

Har jag skrämt dig? ;-)

2 Julia

skriven

Självklart inte systra mi :)