DAG 1 - VEM ÄR JAG?

30 dagar, 30 ämnen
Jo men det är klart att man ska börja med det svåraste ämnet. För vem är jag? Det är inte lika lätt som när man var lite yngre och gjorde namndikter, ni vet:

J - ättesnäll
U - tåtriktad

... ja, ni fattar grejen. Men om jag nu skulle beskriva mig själv får det bli en lista.
  • Bestämd. Jag tror framförallt min mamma kan styrka detta. När jag väl har bestämt mig för att ha eller göra något gör jag det, helst samma dag. Det kan handla om att måla om mitt rum, köpa en ny dator eller flytta till Malta. Än så länge har denna egenskap inte satt mig i någon knipa, men en dag tror jag att jag kommer stå där med lite för mycket vatten över huvudet. Men äsch, det löser sig väl alltid!?
  • Lättsam. Efter att min syster omkom för nio år sedan har jag reflekterat mycket över vad som är viktigt och vad som egentligen är skitsaker här i livet. Att göra sönder ett glas, missa bussen, bränna omeletten, missfärga en tröja i tvätten - det är skitsaker som jag oftast inte lägger energi på. Ju mer jag har "utvecklats" i detta tänket, desto goare blir vardagen. Det finns ju inte så mycket problem då!
  • Matrealist. Ja, sad but true - men inte mycket kan göra mig så glad som en ny sak. Att gå upp klockan sex en grå tisdagsmorgon är så jävla mycket lättare när man har en ny tröja att ta på sig. En långtråkig lektion är mycket roligare om man har nytt anteckningsmaterial. Ja, ytligt var ordet.
  • Konflikträdd. Inte för att jag inte tror att jag kan vinna konflikten, jag tycker bara det är jävligt mycket skönare att låta bli.
  • Mobilberoende. Efter att jag köpte min iPhone har jag allt jag behöver i den, vilket gör att jag sällan släpper den med blicken. Jag trodde att jag hade tappat bort den i våras, jag började gråta. Ja, det är sant. Men det har väl med min materialistiska sida att göra.
Detta var kanske en bit på vägen i alla fall? Mer blir det i alla fall inte ikväll! /Jag

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 SysterYster:

skriven

Fint och bra alltsammans! Vi har fått höst - tjoho!!! Nu blir det ordning på saker och ting!

2 mammaL8

skriven

Mmm, mitt i prick! Inte minst det där om att du är bestämd:) Helt rätt! Och så är du världens bästa Julia!!