VALETTA-MYS

Malta
Efter jobbet stack vi direkt till Valetta som är Maltas huvudstad. Efter att ha tagit båten över gick vi i lite butiker (Body Shops bodybutter för 10€, man tackar), åt en god middag och gick på bio. Tog sista bussen hem, gick av fel och fick gå 40 min. Efter en hel dag i flipflop gav jag upp, tog av mig flippisarna och gick barfota sista biten. Trötta både fysiskt och psykiskt har vi nu kommit hem, tagit en dusch och slängt oss i sängen. Sov gott vänner!
Det är för övrigt ölfestival den här veckan, därav allt krimskrams uppe i luften. Nästa vecka är det vinfestival. Vad allt detta innebär vet jag faktiskt inte...
En kommentar

TÄNKTE BARA SÄGA HEJ

Malta
Dagarna är väldigt långa, men ändå så har vi lite för tid just nu. Jag började jobba redan samma dag som vi kom ner, alltså igår. Försöker utöver det hinna med att fixa praktiska saker vilket idag har inneburit fixa mobilabonnemang, storhandla, göra lunchlådor och städa. Carl börjar inte jobba förrän på måndag och har därför hunnit fixa en hel del annat vi måste få gjort. Vilken man jag har va?
Hoppas på roligare update imorgon. Lördagkväll - och vi tänkte hitta på något mysigt, trots jobb på söndag. Puss på er!
2 kommentarer

INTERNET

Vardag
Nu har vi internet både i mobil och på våra laps. Sitter utanför supermarketet med fyra skjut tunga kassar mat. Storhandling it is! Taxin kommer om tio minuter, vi beslutade att det var värt åtta euro att slippa släpa oss hem med allt det här. Hör av mig när vi kommer till lägenheten och jag har fått tvätta av golven (skitsmutsiga... haha). Puss
2 kommentarer

CITAT

Vardag
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the things you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sail. Explore. Dream. Discover.

- Mark Twain
4 kommentarer

TIDSINSTÄLLT INLÄGG - HEJ DÅ!

Malta
När ni kan läsa det här sitter jag förmodligen i bilen på väg upp mot Stockholm. Jag kommer förmodligen vara lite skakis efter att ha sagt hej då till de sista älsklingarna hemma i Sverige: mamma, pappa, Lina, Love och Cleo. Min fina familj.

Jag ska försöka bli lite duktigare och mer regelbunden här. Är jag det kan ni väll vara gulliga och vara duktiga tillbaka? Kommentera! Skriva vad ni vill läsa eller se mer om, fråga en massor och berätta om vad som händer hemma i höstsverige.

Med det säger jag på återseende. Ciao!

3 kommentarer

THE END

Vardag
För en vecka sedan var jag på sista Harry Potter filmen. Det var lite vemodigt att se slutet på en berättelse som har följt en sen man var tio år, men man måste ändå säga att JK knöt ihop det hela väldigt bra.

För att komma till det viktiga här: de flesta som känner mig vet att jag har haft en fobi för ormar sen jag var nio. Jag har haft problem att se tecknade ormar, ormar på bild, leksaksormar, ormar i BT och ormar på riktigt. Jag har haft problem att gå under träd för att skräcken för att äckeldjuren ska ligga där upp och ramla ner på mig är för stor, jag har aldrig kunna slappna av när jag är ute i skogen eller när jag går i gräs som går över vristerna och jag tycker det är obehagligt att sova i ett rum med öppet fönster där djuren kan kräla sig in. Efter att ha sett en orm ute på golfbanan för två år sedan slutade jag dessutom spela golf över huvud taget.

Nu, tio år efter att min fobi bröt ut tog jag tillslut tag i problemet. Jag kontaktade en psykolog och har spenderat några timmar på hennes kontor där vi har pratat orealistiska skräckfantasier (för nej, ormarna lever inte i träd), tankegångar och andningsövningar som ska motarbeta mina panikattacker. För varje gång jag var hos henne kändes det lite bättre, och i och med min flytt förklarade vi oss som färdiga med behandlingen. Jag såg Harry Potter som ett "slutprov" och klarade det galant. I och med filmen så fick jag uppleva två slut: slutet på HP serien och slutet på min fobi. Gatt!
Kommentera här!

ME LIKE GIFTS

Vardag
Fick lite fina saker från mina jobb. På bokhandeln fick jag plocka ut några pocket, från gymmet fick jag en Sabo-berlock. Tack så mycket säger jag.
Kommentera här!

WHERE DID TIME FLY?

Malta
Fan vad snabbt tiden går.
Ett dygn tills jag drar till STHLM. Det tar på krafterna att packa, planera, säga upp sig från jobb man trivs på, säga hej då till vänner man gillar att spendera tid med. Jag är trött, men har för mycket kvar att göra innan vi åker. Resultat: vaken till två på natten.

Dags att skriva packlista!
Kommentera här!

NEDRÄKNING

Malta
Vad gör man när man bara har en dryg vecka kvar i Sverige? Umgås med de som är viktigast, som man kommer sakna mest. Fixar pappersarbete, det är en del som måste tas med. Jobbar, eftersom pengar är grunden till det mesta. Är för sig själv, för att hinna andas mellan allt det andra. Tiden går så sjukt fort, om några dagar är vi nere i värmen igen!
Kommentera här!

MUMS

Vardag
Gottemåndag! Middag på La Copita med Carl och hans familj. Firade lite födelsedagar och sa hej då till farfar. Nu är det bara två veckor tills vi åker!
Kommentera här!

DRULLE

Vardag
Idag la jag min mobil bredvid en flaska med sjukt starkt rengöringsmedel på jobbet. Oturligt nog hade flaskan läckt. Som tur var fick mitt skal ta hela smällen...
Kommentera här!

UPDATE

Vardag
Jobbar hela dagarna


Nu har vi beställt flyg till Malta! 27e juli åker vi till STHLM en dag, 28e juli lyfter vi mot våran medelhavsdröm!
Kommentera här!

SUCCESS

Malta
Fick precis ett samtal från Malta. Drömjobbet är mitt! Vet inte om jag har nämnt det, men Carl fick också sitt jobb bekräftat häromdagen. Dessutom har mitt stipendium kommit hem på engelska, mina foton har blivit framkallade och jag har äntligen bränt ut några skivor till Lina. Utan att ha lyft mig från soffan kan jag nu kryssa-kryssa-kryssa min lista på saker som måste bli gjort, det är så här det borde vara!
Nu sticker jag på släktkalas!
Kommentera här!

SÖNDAG

Vardag
Sitter på altanen i väntan på att köttet ska grillas klart. Världens goaste kille är på väg hit efter några dagar hos en kompis i Norge. Väldens bästa föräldrar är nyss hemkomna efter en helg vid kusten som innehöll ett grymt 2x50-års pardey. Själv är jag lite seg efter gårdagen, men hoppas på att lite mat och promenad ska lösa det.
Kommentera här!

UNDERBARING

Vardag
Smell this: jag har väldens bästa lilla tjej! Igår blev jag klar med hennes lekstuga som jag har pillat med ett tag. Vi hade middag där det serverades fisk, korv och saft (på låtsas så klart!) till oss och nalle.
Kommentera här!