EURO/€

Malta
På Malta använder man (för de opålästa) euro. Delvis kul, delvis irriterade. Förstår ni hur många mynt euro-systemet innebär?

2 euro, 1 euro och 50 cent (18kr/9kr/4.5kr) är helt klart okej! När vi sedan snackar om 20 cent och 10 cent (1.8kr/0.9 kr) kan vi väl ge de godkänt med. Men sedan kommer vi till kopparskräpet, mynten som borde kosta mer att producera än vad de är värda. Vem f.a.n. vill ha 1 cent? Jag hurrade när 50-öringarna försvann från svenska pengasystemet, nu står jag här istället med 9-öringar. SUCK.

För att hitta en positiv sida av mynten har jag och Carl börjat samla på de högre valutorna. Tanken är att vi ska hålla på fram tills vi åker till New York, för att då växla in dem mot fick(shopping)pengar. So far har jag runt 50 euro i mynt, målet är 200.

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 C:

skriven

En annan har fått ihop 142 :)

3 mammaL8:

skriven

Och dom små mynten. Är det dom ni lever på nu?...

2 Malta Johanna

skriven

€-mynten är i alla fall ganska lätta att lära sig eftersom de är i storleksordning. Brittiska mynt är förjävliga! Har för mig de har lika många men helt fucked up storleksordning. Så nu kan vi tänka lite positivt om våra jävla centare också ;)